El govern de Mariano Rajoy deixa a Morella sense Parador de Turisme ja que l’ajorna fins que l’economia millore

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 13 de març de 2012 . 1 comentari
Etiquetes: , , , ,

L’endemà de les Eleccions Generals del 20 de novembre ja es va apuntar la possibilitat i, a penes quatre mesos després, s’han confirmat les sospites que indicaven que els Paradors de Turisme no eren una prioritat del govern popular de Mariano Rajoy.

“Mientras no empiece el Parador, el túnel lo único que es es una cochera de lujo, una covacha impresionante de más de dos millones de euros que ahí estará”, dèia el candidat popular a l’Ajuntament de Morella Guillermo Sangüesa en el míting central de campanya a Morella. El tunel, ja acabat, no donarà finalment servei al Parador en un futur recent, ja que José Manuel Soria, ministre d’Indústria, Energia i Turisme, ha anunciat que no es van a escometre noves construccions de Paradores, entre ells el previst a Morella (Castelló), atès que no és aconsellable realitzar-les des de l’entorn pressupostari actual.

Soria, que va intervenir en el cicle de Conferències de Intereconomía, va indicar que el dèficit de tresoreria que té la societat Paradores de l’Estat ronda els 100 milions d’euros i, encara que es tracta de “un emblema” i “un producte “potent”, no s’està en condicions d’escometre nous paradores.

Aquesta decisió va a ser traslladada al Consell d’Administració de la cadena estatal en la reunió que té prevista per a finals de març i en la qual la presidenta, Gela Alarcó, exposarà els nous plans de futur basats en un fort ajust.

Pel 2012 estava previst obrir els establiments de Lorca i el remodelat parador de Cadis, aquest últim aprofitant el 200 aniversari de la promulgació de la Constitució de Cadis de 1812 (La Pepa), actuacions que es mantenen. Altres paradores les obres dels quals es tenia previst abordar en els propers dos anys, com eren els de Corias (Astúries), Eivissa, Muxía (Coruña) i Veruela (Saragossa), han quedat ajornats fins que la situació econòmica millore.

Ja en els anys 60, Manuel Fraga, llavors Ministre de Turisme, va creure necessari dotar aquesta monumental ciutat d’una infrastructura hotelera important que poguera acollir als cada vegada més turistes que s’arrimaven atrets per el seu encant.

Més informació: | | | |

1 comentari

  1. Una molt mala notícia per a Morella i la comarca en general. El PP sempre omplint-se la boca i donant lliçons del que fan per estes terres i novament ja s’ha vist. Paren el parador, la fabrica giner abandonada, el Ram ara pareix que tire avant però per al Sexenni no estarà, el Colomer-Zurita qualsevol dia caurà, Morella La Vella tancada, la SAMU ni esta ni se la espera…