Ximo Puig considera “incomprensible i intolerable” la paralització del Parador


comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 13 de març de 2012

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, no entén la decisió de paralitzar la construcció del parador, anunciada en el dia d’avui pel ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Sòria. El primer edil la considera “intolerable” i espera “convéncer al ministeri de la necessitat d’esta infraestructura, què és bàsica per al desenvolupament econòmic de la comarca dels Ports”. Per a això, sol·licitarà immediatament una reunió amb el director de Turespanya.

L’alcalde indica que, d’oficialitzar-se este anunci, “suposaria un greu retrocés, una frenada a tots els avanços que s’havien produït en els últims anys i no permetria la creació d’ocupació immediata, que hauria de ser el més important en este període de crisi econòmica”. En este sentit, considera que el que ha de fer l’executiu és “prioritzar les inversions ja començades com el parador, perquè ja s’han gastat diners en esta infraestructura necessària i si es rescindira el contracte, el Govern hauria d’indemnitzar amb una quantitat milionària a l’empresa adjudicatària”. Per això, Puig afirma que “es poden estudiar solucions o altres calendaris, però el parador de Morella és fonamental i la seua construcció ha de continuar endavant”.

Cal recordar que el Govern d’Espanya ja ha invertit més de 3 milions d’euros en la construcció del parador de turisme de Morella. Entre altres actucions, es va reforçar la muralla ubicada al costat del portal dels Estudis i que ja s’ha finalitzat la construcció del túnel necessari per a l’accés al parador. A més, s’han redactat tots els projectes i s’han realitzat tots els tràmits previs per a escometre el projecte arqueològic i la definitiva construcció del mateix. El parador de Morella està adjudicat a l’empresa Sacyr Vallehermoso per 11,1 milions d’euros.

Per últim, respecte al paper de les administracions, Puig conclou que “en estos moments de crisi és quan és més important prioritzar i justificar les inversions. No pot ser que es gasten els diners en Fórmula 1, com ocorre a València, i que es paralitzen projectes tan importants com el Parador”.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Ànim Ximo, ets l’únic que pot salvar a este poble dels contants abusos del PP. Ja està bé. Quan havies aconseguit que tot començarà, arriba Rajoy i ens vol portar miséria a esta zona tan deprimida. Però confiem en que si hi ha algú que pot fer entrar en raó a esta gent, sigues tu, Ximo. No serà fàcil, però ací mai res ho ha sigut