Calaceit desperta empaperada per l’eslogan ‘el alcalde nos echa de la residencia’

comarquesnord.cat . Calaceit . 14 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

Los carrers de Calaceit s’han despertat este matí empaperats de fulles on s’hi pot llegir que ‘El día 15 a las 8 de la mañana el alcalde nos echa de la residencia’. Molts veïns de Calaceit s’han preguntat lo motiu d’esta acció, tot i que llegint-se entre línies es pot sobreentendre el perquè de la iniciativa. I és que de cara a demà poden haver novetats pel que fa a la prestació dels serveis d’atenció de la gent gran de la Residència de Sant Roc, després de que s’anunciés que la gestió de la residència passaria a l’ajuntament.

Als micròfons de Ràdio Matarranya, l’alcalde de Calaceit, Josep Maria Salsench, va explicar a finals de febrer que s’optaria per convertir l’espai en un complex de vivendes tutelades, un centre de dia i un centre de rehabilitació, una solució que els havien aconsellat diferents tècnics i gerents d’este tipus de serveis. D’esta manera, es pretén, segons va explicar Salsench en lo seu dia, potenciar l’ús de les instal·lacions i ampliar l’oferta de serveis socials existents al municipi de Calaceit.

Per a dur a terme estos canvis, la gestió de la residència passarà a mans de l’ajuntament de la localitat. Pel que fa a la prestació dels serveis, Salsench va recordar que “natres contractarem serveis externs (de fet los hem hi ofert a la Societat Laboral Sant Roc)”, i si es necessiten dos o tres persones “mirarem de que ens facturon lo cost de servei. I si no tenim prou amb ells, en buscarem altres”, va afegir Salsench, recordant també que no es parle de funcionariat, sinó de “contractació de serveis”.

A més, lo consistori també col·laborarà amb diferents entitats, com la Fundació Terra Alta Segle XXI que opera a Batea, per compartir professionals i tindre d’esta forma uns serveis més complets i al mateix temps que es reduixquen despeses. A la vegada, i des de la Societat Laboral, van explicar que van rebre una carta des de l’Ajuntament dient-los que el pròxim dia 15 de març se’ls acabava la seua gestió de la Residència, passant esta a gestió municipal.

Més informació: | |