Els empresaris turístics demanen la no paralització del Parador de Turisme

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 14 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

Asetmico (Associació d’ empresaris turistics de Morella i comarca) considera que l’anunci del ministre José Manuel Soria en la qual s’informa que no es van a escometre els projectes de construcció de nous paradores una molt mala notícia per al futur econòmic i projecció turística de Morella.

“La paralització del projecte de construcció del Parador de Morella perjudica seriosament la salut econòmica de la comarca dels Ports. Afrontar aquesta obra ja licitada suposava la creació d’un important nombre de llocs de treball i la dinamització de l’economia a la comarca de Els Ports”, apunten els empresaris en un comunicat.

El Parador de Turisme significa per a Morella una infraestructura Turística de primer nivell que garanteix una projecció nacional i internacional com a destinació de qualitat, ja que “dota a la Comunitat Valenciana d’un nou atractiu turístic que es complementa amb l’actual oferta de Paradores en la Comunitat que es basa exclusivament en el sol i platja (Benicarló, Saler i Javea) diversificant l’oferta cap al Turisme d’Interior. Demorar aquesta obra és detenir una inversió productiva que se sustenta sobre un important teixit empresarial turístic que ha sabut col·locar a Morella com a referent del Turisme d’Interior de la Comunitat Valenciana”, continuen des d’Asetmico.

Els empresaris, a més, “lamentem els retards produïts a atorgar-se les autoritzacions necessàries per a l’execució tant del túnel d’accés com de les pròpies obres del Parador que al final han tingut com a conseqüència aquesta paralització de l’obra a causa de la complicada situació econòmica. La innegable voluntat de realitzar el projecte per part de Turespaña i de l’exdirector Antoni Bernabe (Premi Asetmico 2010) que van adjudicar les obres del tunel en el 2006 i de la construcció del Parador en 2008 s’ha topat amb unes exigències de modificacions de projecte i estudis previs moltes vegades incomprensibles”.

Aquesta notícia de la demora de la construcció del Parador de Morella “seria nefasta si al final desemboqués en la no realització del projecte. Si no s’executarà el Parador no eixira ‘gratis’ per als espanyols ja que, a part dels diners ja invertits en el túnel d’accés, caldria pagar a Sacyr, empresa que té adjudicat el projecte, prop d’1 milió d’euros per la ruptura del contracte.

Asetmico demana al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i a la Generalitat Valenciana, que són les administracions de les quals depèn directament la construcció del Parador de Morella, que posen de la seva part el necessari perquè es realitze el més aviat possible aquest projecte que ja aquesta licitat i que compta amb una partida pressupostària”, continuen.

Així mateix Asetmico emplaça a l’Ajuntament de Morella i als partits polítics a reivindicar la ràpida execució del Parador, infraestructura fonamental per al futur de Morella. Asetmico, finalment, “ofereix la seva col·laboració i treball perquè el Parador de Morella sigui una realitat”.

Més informació: | |