La Guàrdia Civil desarticula un grup organitzat que es dedicava a robar maquinària agrícola

comarquesnord.cat . Terol . 14 de març de 2012 .
Etiquetes: , , ,

L’anomenada operació ‘Aladro’, una de les més importants que ha dut la Comandància de la Guàrdia Civil de Terol, s’ha desenvolupat durant sis mesos en diverses províncies del territori, comptant també amb la col·laboració d’altres països europeus i la qual ha permès a la Unitat Orgànica de Policia Judicial de laComandància desarticular un grup organitzat dedicat al robatori de maquinària agrícola.

La investigació va començar el passat mes de setembre de 2011, quan es va cometre el robatori de dos tractors a la Comarca del Jiloca, a les localitats de Torrijo del Campo i Caminreal, valorats en 126.000 euros. Posteriorment, després de la comissió d’un altre robatori a Valmuel amb data el 7 d’octubre, en lo qual es van robar dos tractors valorats en 225.000 euros, es va començar a treballar amb la hipòtesi d’un grup organitzat.

Com a resultat de les tasques d’investigació d’este grup criminal, durant la matinada prèvia a la jornada electoral del passat 20 de novembre, es va poder detectar la comissió d’un altre robatori de tractors a la Comunitat Foral de Navarra, a la localitat de Cortes, on van sostreure dos tractors valorats en 230.000 euros, i que van ser recuperats poques hores després, després d’interceptar el camió gòndola que els transportava.

D’esta manera es va poder verificar l’activitat d’una banda d’individus de nacionalitat romanesa, assentats a la localitat de Vinaròs, los quals compaginaven altres presumptes activitats delictives relatives a robatoris amb força i tràfic minorista de substàncies estupefaents, amb la del robatori de tractors agrícoles. Durant la investigació, també es va aconseguir identificar els suposats membres d’este grup organitzat que operava a les comunitats de la conca de l’Ebre (Rioja, Navarra, Aragó, Catalunya i País Valencià).

Entre els membres del grup es va poder identificar TB, romanès de 26 anys, lo qual utilitzava documentació falsa per evitar ser localitzat, atès que li figurava una ordre de recerca i detenció pel Jutjat d’Amposta, per la presumpta autoria de l’homicidi d’una dona, i que es va produir lo passat 4 juliol de 2011, durant lo robatori en lo seu habitatge a la localitat d’Ulldecona.

Més informació: | | |