La crema descontrolada de rama, la causa de l’incendi de Lledó

comarquesnord.cat . Lledó . 15 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

Ahir de tarde es va declarar un incendi al terme municipal de Lledó, en una finca que pràcticament toque amb Queretes i Arenys de Lledó i que va suposar la crema d’unes tres hectàrees de pinar. L’incendi es va declarar a primera hora de la tarde i la causa del foc va ser una crema de rama d’un veí de Queretes que se li va ‘marxar de les mans’. Tot i això, la ràpida reacció dels equips d’extinció d’incendis i la col·laboració d’equips de l’Aragó i Catalunya, va facilitar el seu control.

Les fonts van assenyalar que la “ràpida actuació” dels efectius desplaçats fins a la zona i l’absència de vent, que va permetre l’ús de mitjans aeris, va impedir que les flames es propagaren més enllà de l’àrea afectada. “Més que d’un incendi, parlem d’un conat per la ràpida actuació dels efectius”, van assenyalar fons del Govern. Precisament, la comarca del Matarranya es va veure afectada per diversos conats fa unes setmanes, durant la crema descontrolada de rostolls.

Al lloc de l’incendi se va desplaçar una quadrilla transportada en helicòpter, una altra terrestre, composta per una vintena d’efectius, i dos autobombes. La Generalitat de Catalunya va posar a disposició d’Aragó quadre quadrilles, dos heliotrasportades i dos terrestres, així com dos hidroavions per si fos necessària la seua intervenció. Durant la nit també s’hi van desplaçar efectius terrestres per vigilar i assegurar-se que les flames no reprenien.

Més informació: |