Nervis i llàgrimes en el canvi de gestió de la Residència de Calaceit

comarquesnord.cat . Calaceit . 15 de març de 2012 . 2 comentaris
Etiquetes: ,

Les treballadores de la Societat Laboral Sant Roc, entitat encarregada de la gestió de la Residència de Calaceit, han marxat avui de les instal·lacions per la porta principal, tal i com ho havia demanat l’equip de govern. Lo canvi en la gestió de les instal·lacions, que passe ara a gestió municipal, deixe a les treballadores de la Societat fora de la funció que ocupaven fins ara, i que no ere altra que cuidar els sis iaios de la Residència. Una decisió que hagenerat molta controvèrsia i malestar al municipi de Calaceit.

Avui mateix, a les vuit del matí, una 50ena de persones s’han concentrat a les portes de la Residència de Calaceit en solidaritat de les treballadores, que veuen com lo projecte que van tirar per avant en molta il·lusió des del passat mes de juny s’ha diluït. Entre els concentrats, hi havie familiars i amics de les treballadores, així com també veïns que no estaven d’acord amb la decisió que ha pres l’Ajuntament de Calaceit. Entre els assistents també estaven membres del grup socialista municipal.

A les vuit del matí s’ha fet lo procés d’eixida de la Residència de Sant Roc de Calaceit, una marxa que ha estat acompanyada de crits contra la decisió municipal i a favor de les anteriors gestores de la Residència. Entre llàgrimes i molts de nervis, set de les vuit treballadores de la Societat Laboral Sant Roc marxaven de les instal·lacions, les que no amagaven la tristesa i la indignació d’una decisió que consideren injusta, i d’un procés en lo que “s’han amagat algunes coses”.

Raquel Adell i Mari Querol, sòcies de la Societat Laboral Sant Roc, van explicar als micròfons de Ràdio Matarranya que “a les vuit havíem de desallotjar la Residència. Hem intentat a veure si es podie dialogar” amb l’alcalde, qui “mos ha demanat les claus i a qui li hem dit que no volíem marxar”. Llavors ha estat quan se’ls ha demanat que marxaren. Les treballadores reconeixien que “hem treballat molt per esta Residència” i que “els iaios estan ara amb un disgust perquè saben que hem lluitat molt”.

Cap a les vuit i mitja del matí, i després de que les treballadores de la Societat Laboral Sant Roc deixaren la Residència, han entrat les noves encarregades de cuidar a la gent que resideix a les instal·lacions, que es farà mitjançant Terra Alta Segle XXI. En tot moment, l’equip de govern de Calaceit ha estat en l’interior de la Residència, pendent de que es procedís a fer el canvi de gestió. Per motius de seguretat, agents de la Guardia Civil s’han traslladat a la plaça de Sant Roc, sense haver d’intervindre en cap moment.

Des del punt de vista de les treballadores, elles consideren que “s’han dedicat moltes hores, treballant de nit i de dia, per tirar endavant este projecte, i ara tot acabe així”, una cosa que consideren “gens justa”. A la vegada, les integrants de la Societat Laboral Sant Roc reconeixen que van entrar en la gestió de la Residència “com a treballadores, i per a les sis persones que viuen aquí, ni per un partit polític ni per l’altre, que quedo clar”. Pel que fa al futur de la Societat Laboral, ara tot és un misteri.

Fa unes setmanes, l’equip de govern de l’Ajuntament de Calaceit va explicar que la gestió de la Residència Sant Roc canviaria “completament”. Esta passarie a una col·laboració amb la Fundació Terra Alta Segle XXI, per a compartir professionals amb la Residència de Batea i tindre d’esta forma uns serveis més complets i al mateix temps més rendibles. La decisió presa, però, no deixe un sentit de crispació i de divisió entre els veïns de Calaceit.

Més informació: |

/span> comentaris

  1. La Union de IU con PP solamente da angustias al pueblo de Calaceite. Que se vaya, el Sr.Alcalde y su Teniente, Catalunya es el terreno de ellos, por aqui NON. Basta de idiotez.

  2. Calaceite, Calaceite, el perro del escudo hace tiempo que se esta cabreando, ¿porque será?.
    Mirar, los iluminados como Salsench (PP) y Fontoba (Esq. Republicana), a la sazón alcalde y teniente de alcalde, que son los que deciden, porque los demás son la corte del faraón, llevarán a Calaceite a la confrontación social, ya lo hicieron, seguirán y seguirán. Yo creo que solo les falta arar las calles de la Iglesia, Maella y Estudios que pavimentaron los anteriores gestores de la villa. Durante un año en el poder únicamente se han dedicado a perseguir a los anteriores gestores de la minucipalidad y no les hemos visto nada positivo, como hacer, hacer y hacer. La incompetencia es manifiesta y se perpetuará en el espacio y en el tiempo.