Empresaris i representants polítics demanen que la gestió turística es quedo a casa

comarquesnord.cat Vall-de-roures 16 de maig de 2012
Etiquetes: , , , ,

Los agents econòmics, socials i polítics del Matarranya van firmar dijous un manifest en suport al manteniment de les competències en matèria de turisme al territori. Més de 40 empresaris del sector turístic, així com també representants econòmics i polítics del Matarranya i la Diputació Provincial, van recolçar este document, elaborat recentment a iniciativa de l’Associació d’Empresaris del Matarranya, perquè es mantingue la gestió i les competències de turisme a casa. Lo resultat ha quedat vist en los últims anys, tenint lo Matarranya una projecció turística a nivell europeu.

La signatura del document va estar recolzada pel vicepresident segon de la Diputació Provincial de Terol, Ramón Millán, i la diputada Rosa M ª Doménech. A l’acte van acudir empresaris vinculats al sector turístic i d’altres sectors econòmics, per mostrar el seu suport al document. En este sentit, Francisco Esteve, president de la Comarca, va posar èmfasi al “sentit de la Comarca en matèria de turisme” i va defensar que les coses “se fan bé treballant tots junts”, i que “cap administració pot arribar a fer el treball que fem des d’aquí, més amb la dotació econòmica que tenim”.

La presentació i firma del Manifest va comptar també en la presència del president de l’Associació d’Empresaris del Matarranya, mà fundadora d’esta iniciativa. En este context, lo mateix president de l’entitat, Javier Moragrega, va recalcar que mitjançant este manifest “se vol demanar que l’administració estigue prop de casa”, i que els seus resultats s’han vist clarament, ja que “des de l’any 2000 estem creant riquesa, treball i fixant població al Matarranya. Lo manifest vol dir que nosaltres estem aquí, aglutinem tant sector primari i de serveis com a turisme, i que aqui tirem del carro tots junts”.

Per la seua banda, lo vicepresident segon de la Diputació, Ramón Millán, va defensar que “cadascú mos hem de dedicar al que mos hem de dedicar”, i va concretar que “és la comarca qui millor ho pot fer”, una cosa que “demostre que la comarcalització funcione i que la comarca arribe a la porta de casa”. Ramón Millán va apuntar que cal apostar per “polítiques de baix cap a dalt i no que mos marcon de dalt cap a baix”. Cal “que la gent dels pobles diguen com pot funcionar això”, i que Maestrat i Matarranya “han demostrat que la comarca funcione”.

Millán va posar èmfasi a dos competències claus en comarca com són les matèries de serveis socials i de turisme. “Si mirem cap a enrere, li hem donat la volta en matèria d’acció social i turisme”. A més, lo vicepresident segon de la Diputació de Terol va dir que “cal felicitar a empresaris i a la Comarca, i també a la unió d’allò públic i d’allò privat i al saber coordinar sector primari amb turisme, on aquí s’ha demostrat que no és impossible”. Pel que fa al futur de la gestió de turisme, Millán va dir que “la Comarca s’ha de potenciar” i el Govern “ha de ser el paraigua de desenvolupament”.

Més informació: | | | |