Francisco Abril: “Del porcell depèn una bona part del nostre futur”

comarquesnord.cat . Terol . divendres, 16 de març de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Lo vicepresident primer de la Diputació de Teruel, Francisco Abril, va mostrar dijous la seua preocupació per les incerteses que planegen sobre el sector ramader en estos moments. Abril va destacar que “no sabem quin serà el futur que pot oferir la nova PAC o com, finalment, s’aplicarà la normativa de benestar animal en lo sector porcí, i que supose un alt cost per al productor”. Francisco Abril va subratllar que el més important és “apostar per la qualitat, des d’un treball eficient i eficaç que pugue competir en lo complex mercat mundial a què ens enfrontem dia a dia”.

Per això, Abril va afegir que “les diferents institucions hem de recolzar el valor afegit que va lligat a la producció ramadera turolenca”. Una ramaderia que ofereix productes agroalimentaris de qualitat reconeguts pels consumidors que cada vegada més los trien per dur-los a la seua taula. Les explotacions ramaderes de Terol tenen una singularitat que les diferencien de la resta d’explotacions saragossanes i Osca -dependents en major mesura de les multinacionals del sector-. Esta és la raó per la qual “cal donar suport a este col·lectiu amb mesures de discriminació positiva”.

Finalment, Abril va mostrar la seua disposició a defensar davant lo Govern d’Aragó i el Ministeri d’Agricultura aquelles mesures que redundon “a garantir el seu futur, perquè, no hem d’oblidar que la ramaderia manté la població en la gran majoria dels municipis de la província de Terol. Este és, sens dubte, un sector fonamental per a tots nosaltres”. Les XII Jornades porcines han permès conèixer les últimes investigacions realitzades en la incidència clínica de les explotacions, lo paper del virus a la patologia dels esquers i l’adaptació de les explotacions al benestar animal.

Prop de 200 persones han participat en esta trobada, celebrada al Santuari de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja de Tastavins, en què s’ha abordat lo present i el futur del sector porcí a Espanya. Francisco Abril va subratllar també la importància del sector primari a la província, “un sector amb el qual hem de col·laborar les institucions perquè d’ell depèn bona part del nostre futur”.

Més informació: | | |