La Freixneda prioritzarà millores a les piscines davant lo projecte de Centre de Dia

comarquesnord.cat, La Freixneda | Divendres, 16 de març de 2012
Etiquetes: ,

Lo consistori del municipi matarranyenc ha decidit no tirar per avant lo projecte de la creació d’un Centre de Dia degut a l’actual situació econòmica que viu La Freixneda. “Encara que natres ho portàvem dins del programa electoral, hem vist que en estos moments és un projecte que el poble no pot assumir. Les condicions econòmiques i la falta de ajudes fan que no sigue el millor moment per a començar este projecte”, va defensar Javier Adell, alcalde de La Freixneda. Tot i paralitzar-se este projecte, des de l’ajuntament “tenim en compte el problema d’envelliment existent al poble, i per això és un projecte que no deixarem de banda. Però crec que s’han d’analitzar molt bé els costos que tindrie tant per als usuaris com per a l’ajuntament”.

Esta situació ha portat al govern local ha realitzar un canvi de finalitat per a l’ajuda de 50.000 euros que en un principi estave destinada al Centre de Dia. Concretament, estos diners se destinaran al condicionament de les piscines municipals que tenen unes tres dècades d’antiguitat i necessiten algunes actuacions de manteniment. “Tenim problemes a la piscina menuda perquè està fora de reglamentació i no depure gens. Per a netejar-la s’ha de buidar i tornar a omplir. També tenim lo tema de la piscina gran que molta gent s’ha queixat que és massa fonda. S’han de canviar les rajoles que són de fa 30 anys, la depuradora tampoc està en les millors condicions… Per això hem decidit destinar esta quantitat a les piscines i intentar realitzar totes estes actuacions”, va aclarir Adell, que va confirmar que l’equip de govern “estem redactant lo projecte per començar els treballs a les piscines” i que “esperem que les obres les puguem tindre acabades abans d’este estiu”.

La decisió presa per l’equip de govern no ha sigut compartida per els membres de l’oposició que creuen “que el Centre de Dia ere un projecte raonable, viable i necessari, i que a més contave amb finançament suficient per a realitzar-se. Lo canvi de finalitat a la remodelació de les piscines pensem que no té cap tipo de sentit ni de raó”, va explicar José Luís del Valle-Iturriaga, regidor del PP al consistori. També, des del grup popular es va destacar que tot i que algunes instal·lacions de les mateixes característiques no han sigut viables, “a La Freixneda tenim un gran número de persones grans, que tenen noms i cognoms, i que han tingut que marxar del poble perquè no teníem les instal·lacions per a atendre’ls. Per això pensem que el projecte és viable, possible i, a més, desitjable”, va apuntar Del Valle-Iturriaga, que també va afegir que “des del PP seguirem treballant en este Centre de Dia encara que no estiguem al govern”.

Més informació: |