Medi Ambient demane la necessitat urgent d’impulsar un Decret de la Sequera

comarquesnord.cat . Matarranya . divendres, 16 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

Lo conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient del Govern d’Aragó, Modesto Lobón, va participar dijous, de la mà del president d’ASAJA Huesca, Fernando Luna, a l’autobús de la sequera per posar de manifestar la delicada situació que està vivint l’agricultura i els camps de cultiu del territori. En este context, Lobón va apuntar que “la sequera està sent un problema paorós i volem per tots los mitjans dialèctics, polítics i físics, fer arribar al Ministeri la necessitat d’un Decret de Sequera urgent prou ample”.

Lobón va assegurar a més que a través d’iniciatives com estes se pose de manifest la realitat, que ara mateix és crua. “Aixecant lo clam del camp, insistim en l’aprovació d’un Decret de Sequera que encara que no resolgue la situació, pugue pal·liar-la”. Des de Medi Ambient inclús no es descarta treballar amb altes comunitats perquè el problema de la sequera es pateix en tots los territoris d’interior. Tot i que les precipitacions estan al caure, Lobón va reconèixer que “per independència d’estes pluges, benvingudes siguen, lo Decret es fonamental per reparar tots los danys que s’han fet”.

Lo conseller va insistir en la urgència d’algunes actuacions. Pel que fa a l’autobús de la sequera, la iniciativa va permetre realitzar un recorregut per diversos punts de la província d’Osca, i poder comprovar in situ els danys que està ocasionant a l’agricultura i ramaderia la sequera que pateix Aragó i la falta d’infraestructures hidràuliques. A la urgent execució d’estes obres també s’ha referit Lobón. “La greu sequera també mos recorda que si estiguessin realitzades les obres de regulació, els seus efectes no ens causarien el problema que existeix en aquests moments, davant la falta de pluges”.

Quant a la resposta del Ministeri, el conseller “confia i espera que el decret s’aprovi, atesa la necessitat que té, no només Aragó, sinó moltes comunitats de l’interior que requereixen del mateix per pal · liar el mal que, en part, ja s’ha produït”.

Més informació: |