Finalitza una part del programa Habitate, dedicat al manteniment intern de cases

comarquesnord.cat . Matarranya . dilluns, 19 de març de 2012 .
Etiquetes:

Dotze alumnes -set hòmens i cinc dones- han participat en lo curs ‘Manteniment intern d’habitatges’, un programa lectiu que des de novembre ha aportat classes teòriques i pràctiques en obra, lampisteria, electricitat i pintura, i que ha dut a terme lo Programa Habitate. Una vegada acabat lo curs, l’equip pedagògic seleccionarà dos alumnes, i per fer això tindran en compte les aptituds personals de treball i els coneixements adquirits. Habitate procedirà a la seua contractació per participar en la fase d’adequació de cases i espais públics de titularitat municipal que començarà el proper mes d’abril en pobles de les comarques Andorra – Sierra de Arcos, Baix Aragó i Baix Martín.

D’altra banda, Habitate ha fet un projecte de condicionaments de vivendes i espais de titularitat municipal. Lo seu objectiu ha estat millorar la qualitat de vida de les persones amb escassos recursos i amb autonomia limitada, a través de l’adaptació de cases. D’esta manera s’afavoreix la permanència dels seus veïns en los municipis de la província. Esta part del programa ha comptat amb la col·laboració del IASS i del Fons Social Europeu, lo pressupost del qual pujava a 107.000 euros.

Lo grup de treball que ha realitzat estes adaptacions ha estat integrat per cinc persones contractades: una encarregada -formadora de quadrilla- i quatre peons d’oficis diversos, seleccionats entre els millors valorats en la fase anterior. La intervenció s’ha realitzat en 12 cases situades en les comarques d’Andorra – Sierra de Arcos, Baix Aragó, Maestrat, Matarranya i Serra d’Albarracín. Los treballs han consistit, sobretot, en l’eliminació de barreres arquitectòniques en banys, accessos a casa, així com incorporació d’agafadors en passadissos i escales.

Lo programa ha comptat amb la col·laboració de l’entitat COCEMFE (Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica), per a la realització dels estudis tècnics d’adaptació de cases dels usuaris derivats pels Serveis Socials comarcals. D’igual manera, ha dissenyat los estudis de supressió de barreres arquitectòniques en espais públics de titularitat municipal.

Més informació: