L’Ajuntament de Morella exigeix a la Generalitat que salde el seu deute amb els veterinaris

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 20 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

El regidor de desenvolupament rural, Rafael Pallarés, ha lamentat “la situació que estan passant els veterinaris de la Comunitat Valenciana, a causa dels impagaments de la Generalitat”. El també segon tinent d’alcalde s’ha solidaritzat amb la situació d’este col·lectiu, que ha iniciat una vaga al tindre pendents de pagament 17 mensualitats. Segons indica, “l’administració autonòmica s’està convertint en el principal problema dels ajuntaments i de distints col·lectius, ja que a més de no pagar, hem de finançar-la”. Un cas que es continuarà donant amb el pla d’ajust del Govern d’Espanya, ja que es pot donar el cas que el consistori pague factures pendents de la Generalitat amb els seus interessos. Per això, Pallarés exigeix a l’administració autonòmica que “satisfaça els deutes que té pendents amb els veterinaris i que no perjudique més al sector primari”.

A més, l’edil morellà explicava que esta vaga “afectarà el sector ramader, perquè precisa dels serveis dels veterinaris per a poder vendre els animals”. Per això, lamenta que “la Generalitat ja té pendents de pagament subvencions amb explotacions ramaderes i esta situació tornarà a perjudicar el món rural, que a més està immers des de fa anys en una crisi severa”. Pallarés també considera que “les explotacions ramaderes deurien de rebre més ajudes i no veures perjudicades amb tantes dificultats”.

Cal recordar que els impagaments de la Generalitat han afectat i afecten a nombrosos col·lectius, com a farmacèutics, llibrers, agents de la llei de la dependència, residències i centres de dia, alumnes de la Mancomunitat dels Ports… Pallarés també recorda que algunes d’estes subvencions pendents de pagament “provenen de fons europeus que rep l’administració autonòmica i no destina al seu principal fi, que és pagar els serveis acordats”. A més, la Generalitat continua devent 1,4 milions d’euros a l’Ajuntament de Morella.

Més informació: | |