El govern farà el Parador de Morella quan tinga diners, segons es desprén de la reunió entre Fabra i Turespaña

comarquesnord.cat . Madrid . dijous, 22 de març de 2012 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

En la passada jornada el director de Turespaña, Manuel Butler, i la diputada nacional del Partit Popular per Castelló, Andrea Fabra, es van reunir amb motiu de la paralització de les obres del Parador de Turisme de Morella segons informa este dijous el Periódico Mediterráneo. L’objectiu de la mateixa hauria estat el de demanar a l’organisme públic estatal que impulse les obres d’instal·lació de l’emplaçament.

A la cita també assistirien el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, el director territorial de Cultura, Francisco Medina, i el portaveu del PP de Morella, Guillermo Sangüesa. La intenció principal d’esta trobada hauria estat la petició de la delegació provincial que es frene l’aturada de les obres del Parador. A esta petició, el Govern central contestaria argumentant que impulsarà la construcció del Parador una vegada tinga els diners suficients per portar-lo a terme, el que ja es va dir quan el Ministre Soria anunciava la paralització de diferents projectes de Paradores.

Després de la reunió, la diputada assegurava que hi ha disponibilitat total per construir el Parador, però la situació econòmica de dèficit que travessa l’ens públic és difícil; uns números negatius que ascendeixen a 100 milions d’euros que farien impossible l’execució de l’obra. Fabra destacaria que en cap moment es va parlar de rescindir el contracte amb l’empresa adjudicatària, ni tampoc de donar-li indemnitzacions, perquè segons argumentava els treballs no es bloquejaran, ja que estarien en els plans del Govern central.

Sobre la taula d’esta reunió es van posar diverses opcions per tal que no s’aturin les obres, tal com informa el rotatiu provincial. Entre les opcions que es barallarien es troba la l’inici de les excavacions arqueològiques prèvies i obligatòries en una actuació d’esta envergadura. Esta activitat tindria una durada d’un any i mig aproximadament. La idea seria avançar per eixa part fins que la situació econòmica siga més favorable i es puguen assumir els treballs en sí, que recordem estan adjudicats des del 2009 a l’empresa Sacyr-Vallermoso i que estaven previstos iniciar-se una vegada finalitzada l’obra del túnel d’accés.

Davant esta petició i d’altres, Turespaña s’hauria compromès en la reunió a establir un calendari de treballs, en el qual es marcaran les dates de noves trobades i es farà un seguiment del projecte. D’esta manera, el compromís adquirit és el de presentar propostes en breu per anar avançant el treball. Pel que fa a la proposta de començar primer les excavacions arqueològiques per avançar esta fase, Turespaña no s’ha pronunciat, perquè, segons diuen, encara està pendent de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat.

Per la seua banda, l’alcalde de Morella i diputat nacional, Ximo Puig, presenta una proposició no de llei al Congrés, per tal de tractar que s’atenguen les peticions de la comarca i treure endavant esta infraestructura.

Més informació: | |

1 comentari

  1. vamos, el que ve sent com que no faran res.