Els socialistes de Morella consideren “prioritari” el Parador “enfront de la resignació” del Partit Popular

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 22 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

El secretari general del PSPV-PSOE de Morella, Josep Bordàs, ha comparegut en roda de premsa al costat del membre del partit i primer tinent d’alcalde de l’ajuntament, Rhamsés Ripollés, per reclamar que “es considere prioritari el Parador de Turisme” i lamentar “la resignació del Partit Popular”, després de la reunió que van mantenir alguns dels seus dirigents en Turespaña. Per Bordàs, “és una molt mala notícia que en la reunió de col·legues que van mantenir els membres del PP no reclamaren la importància del Parador per a Morella i que es limitaren a justificar la decisió del Govern d’aparcar aquest projecte. Pel que preocupa la seva resignació”. A propòsit d’aquesta reunió, Ripollés també lamentava que “l’ajuntament ha sol·licitat reunions amb el director general de Turespaña, des del primer dia que el ministre va anunciar la paralització del Parador i no hem obtingut resposta. No obstant això, en tres dies sí que ha concedit una reunió de partit als dirigents del PP”.

Des del Partit Socialista no es veu amb bons ulls la resignació del Partit Popular i la seua constant justificació a la paralització de la construcció d’aquest immoble. Bordàs assevera que “el Parador hauria de ser prioritari perquè és fonamental i és necessari continuar amb unes obres que ja estan començades, per la qual cosa no entenem que la postura del PP de situar-se en contra dels interessos de la comarca”. Ripollés afegia que “haurien de començar ja els treballs del projecte arqueològic i s’ha d’elaborar un calendari fiable d’actuacions, perquè entenem que es ralentisquen les obres per la situació econòmica, però no la seva detenció”. Referent als comptes de l’organisme estatal, el tinent alcalde del consistori recorda que “Turespaña sí que va a invertir en Paradors com el de Muxia i uns altres, per la qual cosa ens hagués agradat veure una posició del PP reivindicativa i sense matisos, per convèncer als dirigents de Turespaña que aquest parador ha de ser prioritari”. A més, recordava que “la rescissió del contracte amb l’empresa adjudicatària té un cost similar a tot el projecte arqueològic i entenem que no es pot paralitzar pagant”.

. “El partit que sempre paralitza el Projecte és el PP”
Els membres del PSPV-PSOE de Morella també han contestat a les declaracions de la diputada nacional del PP, Andrea Fabra, i del morellà Francisco Medina. Bordás considera que “la paralització del Parador és una volta al passat, als anys 90, i es tornen a repetir els noms de les persones que ataquen els interessos de Morella”. Respecte a les crítiques a les reivindicacions, el secretari general dels socialistes morellans afirma que “el PSPV-PSOE sempre ha reivindicat els interessos de Morella, governe qui governe, i el que és evident és que el partit que sempre paralitza el projecte és el Partit Popular”. A més, recordava els avanços dels últims anys, en els quals s’han redactat els projectes, licitat i adjudicat els treballs i s’ha construït el túnel. Pel que entén que “la diputada hauria de deixar de mentir, no convertir el Parador en una qüestió d’etiquetes i fer el seu treball, que se suposa que és el de defensar els interessos de la província”.

Respecte a les declaracions de Francisco Medina, Bordàs considera que “són el súmmum del cinisme”. “Medina és un dels principals responsables dels obstacles que ha trobat el Parador en aquest llarg camí”, apunta el secretari general. A més, explica que “des del seu càrrec en la Conselleria de Cultura, Fran Medina va tardar tres anys a concedir la llicència d’obres al túnel, va fer excavar a mà una zona de farciment de l’Alameda en la qual tots els morellans sabien que no hi havia restes arqueològiques, va trigar més d’un any a donar el vistiplau a aquestes tasques, ha obligat a fer un projecte arqueològic d’1,4 milions d’euros, el més car de la història de Paradors, i ha trigat prop d’un any a autoritzar el començament de les obres”. Fins i tot recordaven que els dirigents de Turespaña van arribar a afirmar que mai s’havien oposat tants obstacles en la construcció del Parador com en el de Morella. Per això, afirma que “no és la persona més adequada per defensar els interessos de Morella i per parlar de retards en les obres ni de terminis”. Perquè, conclou Ripollés, “mentre que per a Medina l’objectiu és que els treballs del Parador es puguen començar durant aquesta legislatura, per al PSPV és que no es paralitzen”.

Més informació: | |