Fernando Alcober de la Vall, premiat com el tercer millor oli de la DOP Bajo Aragón

comarquesnord.cat . Matarranya . dijous, 22 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

Lo passat dimecres 21 de març, lo Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Aceite del Bajo Aragón va lliurar els premis al ‘Millor oli del Baix Aragó 2012′. Se tracte d’unes distincions a la qualitat que reconeixen l’oli d’oliva verge extra més destacat de tots los que s’embotellen amb etiqueta de Denominació d’Origen Protegida, i que enguany es van celebrar al Salón del Trono del Palacio de Sástago. La cerimònia va ser conduïda pel destacat periodista històric de ràdio i televisió i també gastrònom, José María Íñigo.

En esta cerimònia va ser reconeguda la tasca de Fernando Alcober e Hijos de la Vall del Tormo, a qui va recaure el tercer premi a la qualitat. Va recollir el premi el seu mestre almasserer Gabriel Alcober de mans de Giacomo Laterza, president de Pieralisi, que és l’empresa que patrocine estos premis. Per la seua banda, lo primer premi a la qualitat va ser per l’Almazara de Jaime de Belchite. Va recollir el premi el mestre almasserer Pascual Gimeno juntament amb Jaime, de la mà de Modesto Lobón, que és lo conseller d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació del Govern d’Aragó.

A més, se va comptar amb l’assistència d’Alfredo Caldú, que és president del Consell Regulador DOP Aceite del Bajo Aragón, així com també de Luis Miguel Albarrán, director general de Foment Agroalimentari, i Inmaculada de Francisco, Presidenta de la Comissió de Cultura i Patrimoni de la Diputació Provincial de Saragossa. Pel que fa a l’oli de temporada, Alfredo Caldú va destacar que tot i que al final s’ha produït un 50% menys de l’esperat degut a la sequera, los olis són de molta qualitat. Tot i això, “un esforç més gran encara serie millor”.

Més informació: |