Els xiquets de La Mata coneixen com es jugava abans dels ordinadors i les consoles

comarquesnord.cat . La Mata . diumenge, 25 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

La Mata va ser l’escenari d’una interessant activitat proposada des de Creu Roja Joventut de la comarca. L’objectiu: no perdre els jocs tradicionals que han gaudit els més joves de generació en generació des del segle passat. L’èxit de la cita va demostrar que encara estan vigents i que són una bona forma per reunir-se i passar una bona estona. La participació va ser molt alta amb pràcticament tots els xiquets i xiquetes de La Mata reunits a la plaça de l’església de la localitat el dissabte pel mati. Es va demostrar que quan s’ofereix als més menuts activitats d’aquest tipus, ells responen i s’ho passen d’allò més bé. Es va jugar a diferents jocs amb propostes de diferents activitats des de Creu Roja Joventut. Aquesta activitat ja s’havia dut a terme en altres pobles de la comarca. Es tracta de donar a conèixer Creu Roja Joventut i fer que els xiquets i xiquetes juguen a estos jocs i que no es perdin.

A més, la proposta va permetre que els xiquets de La Mata gaudiren al carrer dels jocs en esta època en la que molts prefereixen jugar per ordinador o per consoles de darrera generació. Gent més gran recordava que es van desenvolupar jocs als que ja jugaven quan eren més joves. Des de l’ajuntament de La Mata també es va valorar molt positivament l’organització dels jocs tradicionals de Creu Roja Joventut “ha estat una activitat molt bonica i en la que els més menuts de La Mata s’han bolcat, faltant sols dos xiquets que no han pogut vindre” indicava l’alcalde Pere Calvo. El primer edil subratllava la importància d’activitats com estes “fan que els nostres menuts estiguen al carrer i puguen gaudir d’un matí en germanor al voltant d’estos jocs i no estar tancats a casa”.

Els testimonis dels xiquets en la notícia que ha eixit a Nord aquest dilluns demostra que l’activitat va ser molt positiva i que es pot gaudir molt amb estos jocs tradicionals. S’espera poder repetir la iniciativa properament en altres municipis de la comarca.

Per altra banda, membres de Creu Roja Joventut de la comarca van participar en les passades festes de la Magdalena en els diferents dispositius sanitaris. “Una experiència molt gratificant” indicava el president de Creu Roja Joventut, Jorge Querol, un dels participants en l’experiència voluntària. Amb esta participació van establir bases per al dispositiu que es muntarà per part de Creu Roja per al 53 Sexenni de Morella “alguns companys ens van comentar a Castelló que tenen ganes de participar en l’operatiu que es muntarà de cara a les festes sexennals, per lo que tindrem gent assegurada per a eixos dies tan importants” assenyalava Querol.

Més informació: | |