LA FALSA: “Després de les festes, venen les bèsties”

Joan Carles Marcobal . 25 de març de 2012 . 2 comentaris
Etiquetes: ,

Sí, sí, tot és molt bonic quant les festes s’amaneixen: mascletades, muntada de falles, música al carrer, flors que no en falten, paelles per tot arreu, coets i més coets… Però com de diferent és quan la música s’acaba, quant les traques deixen de traure fum, quant el foc dels ninots del nostre país s’apaga.

I cal veure com es van apagant els ninots de la nostra terra! Per no queda’ls no els queda ni ‘la voz de su amo’. Canal 9 ja no va retransmetre enguany la ‘cremà’ de les falles a causa d’una vaga dels treballadors de la televisió autonòmica en protesta per l’ERO que els amenaça. Quant lluny queden aquells temps del ‘Levante feliz’ en els que, al costat de Francesc Camps, Rita Barberà s’espatarrava al damunt d’un Ferrari.

Ens trobem a març i quan ha passat el dia 8, Dia Internacional de la Dona, sempre he fet un reconeixement a aquesta mitja part de la nostra societat a la qual li dec el que sóc. Sobretot fent homenatge a aquelles dones víctimes de la violència masclista –amb permís de la ministra- que enguany ja en són 9 –escric el dimarts-, en van ser 67 al 2011, 85 al 2010, 68 al 2009, 84 al 2008, 71 al 2007… quasi bé 400 en cinc anys. Què penseu?

Amb motiu del 25è aniversari del Grup de Dones dels Ports jo també vull fer el meu xicotet homenatge a totes elles i, en especial, a la meua estimada amiga Marisol Pitarch, impulsora d’eixe projecte ja realitat i amb qui vaig tenir l’honor de col·laborar. Va per tu Marisol, estigues orgullosa, la teua sembrada segueix donant bon fruit.

Més informació: |

/span> comentaris

  1. Joan Carles, et felicito per els teus comentaris a La Falsa.Un dels que em va agradar mes va ser el que vas dedicar al teu tio Andres de Saranya ja que varem ser companys de trevall al tint.
    Cotinua aixi.Aqui tens un lector que desde lluny de Morella et segueix.
    Gracies.

  2. Gràcies Guillermo, quants de records d’aquells anys veritat? Una abraçada amic!