Vilafranca acull a més de 200 xiquets de la comunió de la província

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 25 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

Xiquets i xiquetes de comunió de les Arxipestrals del Pla de l’Arc de Cabanes i d’Albocàsser es reunien aquest diumenge a Vilafranca en una jornada de convivència. Albocàsser, Benassal, Culla, Vilar de Canes, les Coves de Vinromà, Vilanova, Vilafamés, Cabanes, Atzeneta, la Pobla Tornesa i Borriol, juntament amb Vilafranca, van ser les parròquies que es reunien en aquest diumenge tant especial. En principi s’esperava la presència de més municipis encara que alguns, finalment, van excusar la seua assistència.

El rector de la Parròquia de Vilafranca, José Aparici amb els pares i mares dels xiquets i xiquetes de comunió i precomunió s’encarregaven d’organitzar la trobada de catequesi, que tenia a l’Edifici Polivalent com a marc de les activitats del matí. Al tractar-se d’una reunió de les zones del Pla de l’Arc i d’Albocàsser es van congregar més de 200 menuts en aquesta jornada lúdica.

L’objectiu de la jornada era reunir als menuts que pendran la comunió enguany al voltant de diferents tallers amb l’Evangeli i els evangelistes com a nucli central de les activitats. Aquest tipus de jornades venen desenvolupant-se a la diòcesi Segorbe-Castelló des de fa quasi 30 anys.

Per organitzar tots els jocs es feia imprescindible la presència dels pares i mares, que participen també activament a totes les celebracions dels diumenges.

Pares i mares s’encarregarien també de l’acte de presentació de la jornada, realitzat a l’escenari de l’Edifici Polivalent, del qual s’encarregarien els xiquets i xiquetes de comunió de Vilafranca i que es completaria amb l’aportació dels menuts de tots els municipis. Al centre es trobava una espècie de panell amb els signes dels quatre evangelistes que es desplegava per formar la imatge de Jesucrist.

Després de la presentació arribarien els jocs als carrers Carles Salvador i Joan Fuster, que eren tallats a la circulació durant tot el matí per a que els xiquetes pugueren jugar tranquil·lament. Després del dinar, que tenia lloc al mateix Edifici Polivalent es realitzaria una visita al casc antic de Vilafranca. La jornada es tancava amb la celebració de l’eucaristia a l’Església Santa María Magdalena.

Més informació: | |