La Diputació garanteix el manteniment i reparació de les instal·lacions que porten l’aigua a l’interior de la província

comarquesnord.cat . Castelló . dilluns, 26 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’aigua és vida i, sense ella, un territori no pot competir en igualtat de condicions socials, econòmiques, turístiques o mediambientals amb uns altres del seu entorn. La Diputació de Castelló ha realitzat en els últims anys un gran esforç per garantir un servei de primera necessitat que es realitza a través de realització de sondejos i millora de les conduccions ja existents. Una contínua “posada a punt” especialment necessària en els municipis de l’interior de la província, en els quals es localitzen la major part dels problemes de proveïment.

Precisament, la Comissió d’Infraestructures ha procedit a l’aprovació de sengles convenis amb els Ajuntament de Castellfort i Cinctorres per valor de 26.000 euros en matèria d’aprofitament hídric. El conveni amb Castellfort té com a finalitat la reparació de la bomba d’aigua del proveïment municipal, per un import de 13.215 euros que seran finançats per la Diputació en la present anualitat. L’acord amb Cinctorres té la mateixa finalitat i idèntic import, ja que el problema d’infraestructures hídriques afectava a tots dos municipis.

Aquests convenis van ser assumits pel president provincial, Javier Moliner, en la seva visita a Castellfort i Cinctorres del passat mes de novembre. Després dereunir-se amb els seus representants municipals, el mandatari provincial es va comprometre a sufragar la reparació d’aquestes infraestructures vitals per a aquests municipis i l’import dels quals suposava un important cost per a les arques municipals.

En relació amb el proveïment d’aigua als municipis castellonencs, la Diputació ha executat des de 1998 un total de 610 actuacions amb un import superior als 76 milions d’euros. Només en 1999, Diputació i Generalitat van invertir 6 milions d’euros en vint municipis de les comarques dels Ports, Plana Alta i Maestrat. Referent als sondejos de proveïment cal assenyalar que la institució provincial va estudiar i va proposar la realització de 49 sondejos en tota la província amb un import benvolgut de 29 milions d’euros.

En col·laboració la Consellería d’Infraestructures i Transports de la Generalitat Valenciana, la corporació va realitzar quantes actuacions van ser necessàries per dotar d’aigua potable a municipis amb problemes en el proveïment. D’aquesta forma es va resoldre el proveïment de molts municipis castellonencs, tals com Benassal, Vilafranca, Castellfort, Cinctorres, Zorita, Palanques, Villores, Forcall, Atzeneta, la Torre d’en Besora, Vilar de Canes, Sant Mateu, Albocàsser.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha destacat que “amb aquestes actuacions es confirma l’impuls decidit de la corporació pel desenvolupament dels equipaments en totes les localitats castellonenques, destacant la importància de la millora contínua efectuada en les infraestructures hídriques de la província. La Diputació disposa de plans d’ajuda immediata per a la solució d’actuacions urgents en els municipis, tal com són els Planes d’Infraestructures Hidràuliques que solament l’any passat van representar 36 actuacions amb un import de 600.000 euros”.

Més informació: | |