El Grup Popular s’oposa en solitari a l’eliminació dels ajuntaments més petits que proposa Europa

comarquesnord.cat . Castelló . dimarts, 27 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

Els vots a favor del Grup Popular han aprovat la moció que sol·licita al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i la Generalitat Valenciana l’agrupació de municipis entorn de les diputacions. Una alternativa a la supressió o fusió d’ens municipals plantejada per la Unió Europea i que, segons el president de la Diputació, Javier Moliner, “va en contra de la supervivència de tots els municipis de la província, molts d’ells entitats històriques prèvies a la creació no solament d’aquesta diputació, sinó del propi Estat. Hem de preservar-les i reconèixer que gran part del patrimoni històric que té aquest província l’hi devem al seu esforç”.

Com a alternativa a l’eliminació de municipis la moció aposta per ampliar competències a les diputacions provincials en la prestació de serveis municipals perquè aquestes assumeixin nous serveis, al mateix temps que es millora en eficiència en abandonar aquells àmbits competencials atribuïts amb exclusivitat a altres administracions.

En aquest sentit, el president provincial ha reconegut que “és el moment d’assumir els errors històrics que hàgim pogut cometre i realitzar una autocrítica. Ha arribat el temps de plantejar-se la possibilitat d’abandonar competències compartides i enfocar tots els nostres esforços en l’ajuda directa als municipis, que ha de ser nostra prioritat de govern”. El PSPV s’ha abstingut en la votació, mentre que el BLOC ha votat en contra.

Més informació: | |