Manuel Milián Mestre: “Jo no tindria cap problema en entrar a Convergència”

comarquesnord.cat . Barcelona . dimarts, 27 de març de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El periodista i polític Manuel Milián Mestre, nascut a Forcall l’any 1943, ha concedit una entrevista al periòdic digital elsingulardigital.cat, on parla extensament de la independència de Catalunya, del seu futur al món de la política i també de Manue Fraga Iribarne, recentment desaparegut.

L’entrevista, que el digital ha decidit titular amb la polèmica resposta “No és possible desunir-nos d’Espanya de forma pacífica”, recull sucoses declaracions de Milian Mestre al respecte. Partint de la base de que el periodista creu que la independència no és la solució, puntualitza que “després del federalisme hi ha una cosa que es diu confederalisme. I jo en sóc partidari. El problema és que Espanya ha tingut un conflicte d’integració de cultures. Tenim tres demarcacions geogràfiques amb una cultura i unes llengües determinades que tenen el dret a la diferència. Les altres no tenen cap sentit”.

Respecte al seu passat al Partit Popular i el seu possible futur a Convergència i Unió, Mestre declara obertament que “el que jo defensava Fraga ho entenia, però Aznar no ho acceptava. I et diré una cosa que no he dit mai: vaig tenir intervencions molt dures davant d’Aznar sota ordres directes de Manuel Fraga. Al final, vaig veure que no hi tenia res a fer, i vaig marxar”, al que afegeix que, a Convergència, “jo no tindria cap problema en entrar, si tots tinguessin molt clar que el final de la batalla és la confederació”.

Mestre, que va ser fundador de El País, del que també parla a l’entrevista, i que recentment ha estat escollit com a un dels tertulians més influents de Catalunya, té paraules per a Manuel Fraga, de qui estava escribint una biografia que “ara després de la seua mort la continuaré”, ja que “tinc la necessitat d’explicar tot el que va fer”.

Més informació: | | | |