Bongo Botrako: “Ens veiem a Morella!”

comarquesnord.cat . Tarragona . dimecres, 28 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

A l’octubre de 2010 per fi es van decidir a gravar el seu primer treball discogràfic, que han titulat “Todos los dias sale el sol” i amb el qual volen transmetre la mateixa energia i el mateix esperit parrandero que han contagiat fins ara allà on han trepitjat. Rumba, reggae, ska, punk i, sobretot, molta alegria; alegria sense límits ni complexos, melodies que s’enganxen i lletres que desborden positivisme, cançons sinceres i missatges que travessen fronteres. Un equipatge musical que portaran fins a Morella aquest mes d’abril.

A força de bons directes, els Bongo Botrako, una banda de Tarragona, s’han fet amb un públic nombrós, entusiasta, fidel i molt jove. Descobreix perquè.

Qui són els Bongo Botrako?
Nacho, Yayovah, Gorka, David, Hueskar, Xavi i jo mateix, Uri, culpable confés de tota aquesta història. Som de Tarragona i recentment acabem de complir quatre anys de marxa, que la veritat és que han donat per a molt, o almenos per molt més del que podíem somiar quan arrenquem en 2008.

Què coneixeu de Castelló?
Com a banda, coneixem les festes d’Alcalà de Xivert i el festival Arenal Sound de Borriana, ja que en 2011 toquem en tots dos llocs. I personalment, qui més qui menys, tots hem fet alguna visitilla a aquestes terres…

El grup quant a nivell de promoció utilitza el boca a boca de la gent. Creeu que un grup que sorgeix i despunta del no-res com és el vostre cas, té mes possibilitats de calar en la gent?
Crec que és fonamental tenir el respatller de la gent, i som molt conscients que hem arribat on hem arribat gràcies a totes aquestes persones que en algun moment han escoltat la nostra música, o l’han recomanat a algú, o han vingut a algun concert, o simplement han pensat en nosaltres. Són el nostre motor, la nostra energia, i ho saben. I suposo que per això ho senten tan seu, perquè ho és.

Què intenteu transmetre a la gent que us escolta?
L’energia i les ganes de tirar p’alante, de no rendir-se, de deixar de parlar en no i començar a parlar en si, d’unir-nos totes i tots per lluitar pel que volem, per un món just per tots i no només per uns quants privilegiats, per un món en pau i, sobretot, per un món de persones felices. Un somriure diu més que mil paraules…

Que podeu explicar-nos de les col·laboracions que hi ha en el disc en el qual apareixen L’Adhesiu, Che Sudaka, Color Humà i Cost Rico?
Que és un gustazo tenir-los en el disc perquè, a part de grans músics, tots ells són amics des de fa temps. I això és el que volíem, fer un disc entre amics, a gust. A més, és l’excusa perfecta per ajuntar-nos en els escenaris quan coincidim.

Un concert per recordar que hàgiu fet i algun del que millor oblidar-se.
Hi ha moltíssims per recordar i crec que cap per oblidar-se; o si ho va haver-hi, no m’acordo… Precisament el concert en Arenal Sound l’any passat, encara que molt breu, va ser al·lucinant per la intensitat i l’energia que ens van regalar els que van venir. I tampoc seran fàcils d’oblidar els dos concerts de finalització de gira del passat mes de desembre a Madrid i Barcelona, tots dos amb entrades esgotades. Portem més de 200 concerts a un ritme trepidant i realment de vegades és necessari parar un segon i mirar-se a un mateix des de fora per adonar-se de la quantitat de coses boniques que hem viscut.

Si haguéssiu de triar un tema del vostre CD. Quin triaríeu i perquè?
Uf, és molt difícil triar, tots els temes són gairebé com a fills… Suposo que et diria Caminante, ja que sintetitza bastant ben nostra forma d’enfocar la vida.

El proper dia 5 d’abril estareu tocant en el Espai Firal de Morella. Què els diríeu als lectors de comarquesnord.cat perquè s’apropin a veure la vostra actuació?
Els dic que l’anem a gaudir, que anem a donar-ho tot perquè no sabem fer-ho d’una altra forma, i que anhelem ja tornar a aquestes terres amb el nou xou Punk Parranda Tour 2012, recentment sortit del forn i llest per prendre sense moderació cap…

Bé, Doncs moltes gràcies pel vostre temps i molta sort per al vostre futur més proper…
Gràcies a vosaltres, ens veiem a Morella!

Més informació: |