Fernando Camps: “L’especialització és la base de l’èxit de la Fira”

comarquesnord.cat . Queretes . dimecres, 28 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

D’aquí a uns dies arribe una nova edició de la Fira del Vi i del Mercat Medieval de
Queretes. Està tot a punt?

Sí. Està sortint tot molt bé. La gent ha col·laborat molt, tenim un major número de paradetes, va tot rodat. I en lo cas del Mercat també estan tots los espais plens. Així que la festa ja està preparada.

Dos fires que s’han convertit en una proposta conjunta, encara que la idea inicial va ser la de fer una mostra vinculada al vi.
Tot va començar amb Alfonso Celma, que va ser regidor de l’Ajuntament, i que va ser el primer en voler portar a terme una fira d’estes característiques. Després, any rere any, la fira ha anat guanyant importància gràcies a la programació d’activitats noves com són los cursos de tast, los premis. Intentem anar renovant la mostra. En esta edició tenim la novetat del Matarranya Connecta.

Lo Matarranya Connecta serà una de les principals novetats d’esta edició.
Enguany provarem a veure com respon lo públic a esta nova activitat. Si bé, tenim la sensació que pot ser un dels actes que es poden consolidar en los pròxims anys. La idea és unir la literatura i el vi, vendre llibres i amb ells regalar alguna botella de vi. La intenció és començar enguany com a experiència perquè en la pròxima edició es pugue preparar amb més temps i participon més col·laboradors i més cellers.

Una fira que s’ha convertit poc a poc en una de les més importants del sector vitvinícola no només a nivell comarcal, sinó també regional.
És de les úniques mostres que es fan en tot Aragó dedicades al vi, i sempre hem tingut molta precaució perquè sigue molt especialitzada. És a dir, que només s’exposon vins. Això crec que ha estat lo punt clau per l’èxit de la Fira del Vi de Queretes.

Representa un esforç molt gran organitzar estes fires?
La veritat és que sí. Enguany ho estem fent entre la corporació municipal i l’auxiliar administrativa, que està realitzant una molt bona feina. Ella s’ha encarregat de parlar amb los expositors, i jo de la resta amb l’ajuda del regidor de cultura. Encara que sigue cada any igual, coste tindre-ho tot tancat.

A més, l’Associació El Medievo també fa una gran col·laboració.
Tot lo referent al Mercat Medieval ho prepare esta associació. Enguany és la vuitena edició del Mercat Medieval i des de l’inici ha suposat un impuls molt important per a la Fira del Vi. Crec que a l’unir les dos activitats ha estat molt més fàcil seguir endavant. Sincerament, crec que des de l’Associació El Medievo realitzen un treball excel·lent. Tot ho organitzen ells i hi treballen molt.

Respecte a la Fira del Vi, ha esmentat que en esta edició hi haurà més expositors que en l’anterior. Teniu problemes amb l’espai?
De moment no, però enguany posarem una carpa per realitzar el menjar medieval i no descartem que en posteriors edicions se pugue utilitzar per ubicar expositors si se superen los 18 o 20 que hi caben al recinte firal, i que en esta edició estaran al complet.

Una fira que per molts motius atreu a moltíssima gent fins Queretes, això és tot una gran promoció per al territori.
Turísticament, també ens ajuda molt perquè vénen persones d’Aragó, País Valencià, Catalunya… És lo cap de setmana que el municipi albergue més gent. Són los dies en què el poble està més bonic, sobretot la part del casc antic.

Deixant de banda les fires, d’aquí a poc es complirà un any del canvi de govern local. Quina ha estat l’activitat en estos mesos i què projectes de futur hi ha?
Lo més destacat que s’ha fet fins ara ha estat finalitzar els projectes i les obres que ja estaven iniciades. Lo consultori mèdic ja està finalitzat. Únicament falta equipar, però creiem que en un mes lo metge i el practicant ja podran traslladar-se a les noves instal·lacions. D’altra banda, l’escola infantil també és a punt d’acabar-se, i la idea és que es pugue obrir al setembre. Ara hi ha els pintors i després només faltarà l’equipament. Amb un conveni amb una entitat bancària també posarem los mobles. També estem treballant en la construcció del Centre Social que està al costat del consultori i del que ja hem realitzat l’estructura. Ara hem d’analitzar com podem finançar els treballs per poder acabar-lo.

Quina serà la funció o quines instal·lacions albergarà el Centre Social?
La idea és que en este espai s’instal·lin los jubilats, que ocuparien lo que seria la primera planta. I a la zona de sota instal·larem un gimnàs perquè el puguen fer servir tots los veïns com actualment s’està fent en molts pobles de la zona.

Quan es faci el canvi de consultori, l’antic serà reconvertit en les oficines del poble tal com estava previst?
La intenció és que este estiu puguem iniciar les obres per ubicar la sala de plens al primer pis i ubicar a la planta baixa l’oficina de la secretària i de l’alcalde.

D’altra banda, una part de la inversió d’este 2012 està previst destinar-la a la millora de carrers i vies del municipi.
Sí, començarem després de Setmana Santa al carrer Francisco Turull, i també es faran treballs de millora a la ronda del Maestrat i al Raval de Sant Antoni.

Més informació: | |