La Fira de Queretes atorgarà premis als millors vins i oferirà cursos de tast

comarquesnord.cat . Queretes . dimecres, 28 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

En esta XIII edició de la Fira del Vi de Queretes, i igual que en anteriors edicions, los participants i assistents que ho desitgin podran participar en los cursos d’inici al tast de vins que ha programat l’organització. A més, durant lo certamen també es realitzarà un concurs en què es premiaran los millors vins tant en la categoria de Vins de la Terra del Baix Aragó com de la Terra Alta.

De la mateixa manera que en anteriors edicions, los visitants que vulguen participar en lo curs d’iniciació al tast de vins podran participar inscrivint-se, per un preu simbòlic de 5 euros, a l’estand ubicat a l’entrada del recinte firal. En esta ocasió, lo curs estarà dirigit pel veí de Queretes Enrique Monreal i el seu principal objectiu, segons va dir la María Carmen Beltrol, tècnica de l’Ajuntament de Queretes, és que “la gent del carrer, que no està iniciada en este món del vi, pot aprendre els conceptes i les tècniques bàsiques per tastar un vi”.

S’ha de recordar que la sessió formativa està limitada a 15 o 20 persones, i que aquells que s’inscriguin han d’arrimar-se fins al pis superior del recinte firal, on tindrà lloc lo taller, minuts abans de les sis de la tarda de dissabte que és l’hora en què està previst que s’iniciï l’activitat. Un any més, també tindrà lloc lo concurs dels millors vins, en lo qual en esta ocasió els vins competiran en dos categories diferenciades. D’una banda hi haurà premis per al millor blanc, criança, rosat i negre en la categoria de Vins de la Terra del Baix Aragó. I d’altra banda, també es donaran reconeixements al millor blanc i criança dins de la categoria de Vins de la Terra Alta.

En este sentit, la tècnica va voler destacar que “en principi només participaven al concurs los Vins de la Terra, però com los cellers de la Terra Alta sempre han estat recolzant-nos, doncs obrir una categoria per a ells és una manera d’agrair que des dels principis de la fira sempre han estat aquí”. Lo tast a cegues per decidir els vins premiats es realitzarà el divendres 30 i els encarregats de decidir quins vins són els guanyadors seran quatre enòlegs professionals, dos aragonesos i dos procedents de la Terra Alta.

Los premis, com ja és tradició, s’atorgaran lo diumenge durant la inauguració de la fira, i encara que no estan dotats d’una quantitat econòmica, són valorats pels productors ja que suposen un reconeixement que fa que els visitants de la mostra s’interessin més pels seus productes. “Als cellerers los encanta que els seus vins siguen reconeguts perquè a més de donar-los prestigi, també supose que durant la mostra els visitants s’apropin més a provar i a comprar els vins que han obtingut algun dels premis”, va aclarir Beltrol.

Més informació: |