Lo Consell Comarcal vol donar la distinció ‘Amics del Matarranya’ als brigadistes de Villel

Lo Consell Comarcal votarà avui en plenari la decisió de concedir la distinció ‘Amics del Matarranya’ als sis brigadistes de la helitransportada d’Alcorisa que fa just un any van perdre la vida quan anaven a sufocar un incendi a Villel. Entre les sis víctimes de l’accident s’hi trobaven Rafael Andreu, veí de Torredarques, i José Ramón Milián, veí d’Alcanyís amb casa a Beseit i amb molt de contacte en tot lo panorama cultural de la comarca del Matarranya.

La concessió d’esta distinció serà un dels diversos punts que hi ha previstos al plenari d’avui. Tot i això, este no és lo primer homenatge que se li rendeix a l’helitransportada d’Alcorisa des del Matarranya. Precisament, lo passat dissabte, i coincidint en que la VI Trobada Comarcal de Bandes se celebrave a Torredarques (lo municipi natal de Rafa Andreu), los directors de les tres bandes de música del Matarranya van interpretar una peça en record de la seua figura i de tots aquells que han donat la vida pels boscos.

Ara fa un any, un 19 de març de 2011, sis brigadistes de l’helitransportada d’Alcorisa van perdre la vida en un tràgic accident quan anaven a apagar un incendi a Villel. Coincidint en la recent efemèride, durant los últims dies s’han fet diversos homenatges als pobles natals dels desapareguts, com Alcanyís o Andorra. També es van fer actes de record a Alcorisa o Villel lo passat 19 de març. A Torredarques, l’homenatge va arribar dissabte, un reconeixement que es vol complementar amb este ‘Amics del Matarranya’, una distinció que vol valorar també el treball i l’esforç de tots aquells que treballen per la preservació del medi ambient.

Més informació: