Madrid preveu un pla contra la sequera amb avals de fins 20 milions d’euros

comarquesnord.cat . Matarranya . dimecres, 28 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

Lo Govern Central ha anunciat les primeres ajudes per pal·liar la sequera que afecta agricultors i ramaders, i entre els que també es troba el territori del Matarranya, que s’ha vist perjudicat per la falta de precipitacions en los últims mesos, sobretot en conreus de llenyosos i en ramaderia extensiva. Segons Madrid, estes ajudes inclouen una manca especial de préstecs, avals de fins a 20 milions d’euros per a nous crèdits, rebaixes de mòduls del IFPF o la devolució de l’impost especial dels hidrocarburs.

Així ho ha avançar en roda de premsa el subsecretari del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Govern d’Espanya, Jaime Haddad, qui va presidir la reunió de la Taula de la Sequera, i en la que van participar representants d’algunes Cooperatives Agroalimentàries, les organitzacions agràries Asaja, COAG i UPA, la federació de regants Fenacore i el Ministeri d’Hisenda.

Entre les iniciatives estrella, lo Govern i Saeca han pactat una línia d’avals per a nous préstecs de fins a 40.000 euros per explotació ramadera, el que es tradueix en un volum econòmic total d’entre 15 i 20 milions d’euros de liquiditat per als afectats, va avançar Haddad, qui va recordar que “los avals estan finançats al cent per cent pel Ministeri d’Agricultura”. La sequera ha fet força mal a l’Aragó en matèria de llenyosos i sector oví i boví, que han vist que degut a la falta de precipitacions han hagut de comprar farratges perquè no hi havie camps de pastura.

Més informació: |