Queretes torna aquest cap de setmana al seu esplendor medieval

comarquesnord.cat . Queretes . dijous, 28 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

Este cap de setmana, lo casc històric de Queretes farà un viatge fins al seu passat medieval. Lo VIII Mercat Medieval convertirà els carrers i places del municipi en un gran basar d’època en què els visitants podran trobar tot tipus d’objectes artesans, des ceràmica i bijuteria fins a un gran ventall de productes agroalimentaris tradicionals. A més, com ja és costum, durant les dos jornades lo públic podrà gaudir de música de carrer, diferents representacions teatrals i també tallers per a xiquets i grans.

Igual que en anteriors edicions, les activitats s’iniciaran a la tarda amb la concentració dels veïns abillats amb vestits medievals als jardins Corona d’Aragó, des d’on faran una desfilada pels carrers del nucli històric del municipi fins arribar a la plaça major on tindrà lloc una representació teatral titulada ‘El rey de sopas’ i també se celebrarà un taller d’espases i nomenament de cavallers, segons va explicar Maria Jesús Riba, que és la presidenta de l’Associació Cultural El Medievo.

Posteriorment tindrà lloc un sopar popular a base de xoriços, cansalada i entrepans que donarà pas a una ronda nocturna que finalitzarà amb la representació del conjur de la ‘Queimada’ i el repartiment de ‘calmant’ per a tots los presents. “Repetim l’acte de la ‘Queimada’ perquè és molt vistós i a la gent li agrada molt. No val la pena canviar una cosa que a tots los encanta”, va afirmar Riba, que va afegir que “és molt bonic fer la ronda nocturna amb torxes i veure el casc històric de pedra amb esta llum especial”.

Diumenge al matí el Mercat s’obrirà a les 11 del matí i una hora després los més menuts podran participar en un contacontes interactiu i també al taller de dansa oriental que es realitzaran a la plaça major de Queretes. Al migdia, se celebrarà el tradicional dinar popular amb un menú medieval i a la tarde seguiran les representacions teatrals fins que es tanqui el recinte firal.

Pel que fa als expositors que es podran trobar en este VIII Mercat Medieval de Queretes s’ha de destacar que l’organització manté la seua política de no superar els 65 estands i de limitar a 2 o 3 els expositors del mateix àmbit. “No tindria sentit portar més expositors, o molts del mateix tipus, per als visitants que tenim”, va defensar Riba. Com sempre, los que s’apropon a Queretes podran trobar tot tipus de productes artesans i com a novetat, en esta VIII edició, un dels expositors exposarà una mostra de galls autòctons en què es podran observar animals de diferents punts de la península.

Finalment, la presidenta de l’entitat va voler convidar a tots los matarranyencs a visitar Queretes durant este cap de setmana perquè “aquí estarem esperant amb los braços oberts a tots aquells que vulguin visitar-nos”.

Més informació: |