Matarranya demanarà que l’adaptació de les granges vingue finançada pel Fons Especial de Teruel

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . divendres, 30 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

La Comarca del Matarranya va aprovar, en l’últim plenari i per unanimitat, una moció urgent per demanar que el Fons Especial de Teruel (FET) 2012 financio l’adequació de les explotacions ramaderes de cara a la nova normativa de Benestar Animal. Se tracta d’una moció que va comptar amb lo suport unànime dels grups polítics de la Comarca, una votació que demostra el recolzament polític i la preocupació comarcal davant d’un sector que passa per uns moments prou delicats.

De fet, l’últim plenari del Consell Comarcal va comptar amb lo recolzament unànime dels principals punts. A banda de la destinació del FET al sector agrari del territori, al plenari també es va rebatre sobre el Manifest sobre Turisme que van firmar el teixit empresarial del Matarranya i els representants polítics de la comarca i de la Diputació, defensant la gestió des de casa d’esta competència. Des del grup comarcal del PP, però, se va lamentar que no se’ls convidés en la redacció i firma d’este document.

En estes dos matèries, lo president de la Comarca, Francisco Esteve, va destacar que “la gent se’ns queixa. Presenten projectes i no se’ls ajuda, i des de la Comarca hem destacat que hi ha dos possibilitats”. Una d’elles és que el Fons Especial de Terol ajudi el sector primari i que tingue en compte el Matarranya. “Tenim lo Pla de Mineria, que ha portat inversió a unes comarques. Tenim les ajudes a la neu, invertint en algunes comarques. I tenim també Motorland. Potser mos toque ara a natres”, va dir Esteve.

Per la seua banda, Alberto Moragrega (PSOE), va apuntar que “ha hagut lo suport al Manifest del Turisme, explicant-li al Govern d’Aragó que la competència de turisme en la Comarca ha estat ben desenvolupada, i ha estat un motor de desenvolupament des de 2003 fins ara a la Comarca”. Moragrega també va fer menció a la llei de Benestar Animal. “Pareix ser que la moratòria no podrà ser. S’ha de buscar un pla B, i això passa per recaptar ajudes per al sector”.

Des del grup popular, Juan Enrique Celma va defensar que “el plenari no tenie cap punt conflictiu”. En matèria de Benestar Animal, va reconèixer que “estem a favor perquè a banda de ser un sector molt important en la nostra comarca, ara ho estan passant molt malament i intentarem que a través del Fons Especial se’ls pugue ajudar”. Finalment, i tot i que el PP ha donat suport al Manifest del Turisme, Celma va dir que “mos hagués agradat que se’ns convidés a l’elaboració d’eixe manifest”.

Més informació: |