S’inicia la votació per tal d’elegir al líder dels socialistes valencians amb el morellà Ximo Puig com a clar favorit

comarquesnord.cat . Alacant . dissabte, 31 de març de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Ximo Puig ha entrat al paraninf de la Universitat d’Alacant ben passades les deu del matí, hora prevista segons els horaris del 12è Congrés del PSPV-PSOE que, amb tota probabilitat, el portarà a ser el líder dels socialistes valencians.

Després de que, a darreres hores de la matinada els quatre candidats es reduïen a dos, un d’ells l’actual líder Jorge Alarte al que no se li ha aprovat la gestió, la premsa i els propis militants donaven per fet que el morellà li guanyarà aquesta vegada la batalla al d’Alaquàs.

Entre forts aplaudiments, Puig ha sigut rebut a les portes de la seu del congrés per forts aplaudiments, provinents sobretot dels nombrosos morellans que s’han desplaçat expressament fins Alacant per a donar-li caliu a Puig, que podria marcar també història en el socialisme morellà.

“Ara és el moment d’elegir, i la veu la tenen els delegats”, ha declarat un prudent Puig, que afegia, a preguntes dels nombrosos periodistes que “t’emociona saber que podem fer junts allò que els valencians ens demanen.

Puig ha obert el torn de paraula recordant la figura de Pablo Iglesias i remarcant què és l’esquerra i quines solucions té per al futur. A més, ha fet nombroses clucades d’ull indirectes a la seua terra, amb afirmacions com “cal estimar la teua terra” i ha conclòs amb la frase que li va dir el seu avi. Un lema proper al “xiquet, tu sempre d’esquerres” que ja es va escoltar al 11é Congrés.

Després del seu discurs, Puig ha estat de nou aclamat pels seus, fet que s’ha repetit a la zona d’entrada al congrés, un cop acabats els parlaments dels dos candidats. Immediatament s’iniciava l’hora i mitja de votacions, darrer dels passos avanç de conèixer el punt més important del desenllaç: si Ximo Puig és nomenat secretari general dels socialistes valencians.

Més informació: | | |