La Fira del Vi i el Mercat Medieval atrauen milers de visitants a Queretes

Els passats dies 31 de març i 1 d’abril milers de persones van reunir-se a Queretes per gaudir de la XIII Fira del VI i el VIII Mercat Medieval. El bon temps i el reconeixement de les mostres de la localitat van aconseguir que esta edició fos una de les que ha tingut una major participació fins al moment, segons los organitzadors que no van voler donar xifres oficials.

La Fira del Vi de Queretes ha aconseguit convertir-se en un referent dins de la província de Teruel i també a nivell aragonès com una de les mostres més importants del sector vitivinícola del territori. Este fet, destacat durant la inauguració de la mostra, fa que cada any siguen més los visitants que decideixen apropar-se fins lo poble matarranyenc per gaudir dels millors vins de la zona.

D’esta manera, durant les jornades firals los visitants vam abarrotar el pavelló firal de la localitat que va viure el seu moment de màxima afluència durant la inauguració oficial de la fira que va tindre lloc diumenge al matí. Durant l’acte es va nomenar ambaixador de la fira a Modesto Lobón, Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient del Govern d’Aragó, que va afirmar que “és un orgull i un honor ser ambaixador d’esta fira del vi de Queretes, perquè el vi és un dels actius més importants del territori i s’ha de potenciar”.

En este sentit, Lobón també va voler assenyalar que “esta mostra és una cosa de posar com a exemple. És un poble que sap lo que vol i ho està aconseguint, i jo els ajudaré a anunciar-ho per tot lo món”. Durant l’acte inaugural, que també va comptar amb la presència de Carmen Pobo, Presidenta de la Diputació Provincial de Teruel (DPT) i Francisco Esteve, President de la Comarca del Matarranya, entre altres autoritats, es va destacar la importància de potenciar els productes agroalimentaris del territori com un motor de desenvolupament econòmic. En este sentit, Pobo va apuntar que “tenim que desmitificar que dins d’Aragó sol hi ha bons vins a Carinyena o al Somontano perquè a Teruel tenim uns grans caldos, tenim uns vins de molta qualitat i mot distingits. Uns vins que qui els proven sempre els posen a un gran nivell de qualitat”. Per la seua banda, Esteve també va voler defensar que “és una fira que s’ha consolidat molt bé. Jo crec que s’ha de felicitar al poble de Queretes i el seu ajuntament per l’èxit que té”.

Cal dir que durant les dos jornades firals, los visitants van poder tastar diferents vins procedents tant del Baix Aragó com de la Terra Alta en l’adquisició del tradicional ticket que donave dret a diferents tasts. A més, igual que en anteriors edicions va tindre lloc lo curs d’iniciació al tast de vi en lo que en esta ocasió vam participar 22 persones. “Hem tingut molt bona acceptació. Lo curs ere per a 20 persones i al final hem ampliat fins a 22. Lo que he intentat és que la gent ixquere amb les idees una mica clares sobre el vi perquè sàpigue com identificar diferents característiques quan vaigue a provar un vi”, va explicar Enrique Monreal, encarregat d’impartir el curs i membre del celler Mas de Turubio de Queretes.

Finalment, s’ha de destacar l’alt nivell del vins que van exposar-se al certamen tal i com va destacar l’alcalde de Queretes, Fernando Camps, que va afirmar que “tots diuen lo mateix. Enguany pareix que hi havie molta qualitat entre els vins que han participat”.

Per altra banda, lo Mercat Medieval s’ha convertit en lo complement perfecte de la fira del vi i també va ser tot un èxit, convertint los carrers del centre històric de la vila en un autèntic basar pel que no vam parar de passar visitants. “Estem molt contents, tot ha anat molt bé. Les activitats per als xiquets, que tenien atraccions i també tallers, la ronda per la nit en la que vam participar molts joves igual que a la representació de la queimada, i les menjades populars a les que han participat moltíssima gent. No mos podem queixar”, va manifestar Marta Barberá, membre de la Associació El Medievo de Queretes. Com en anteriors edicions van ser molts los expositors que van apropar-se fins la localitat per donar a conèixer els seus productes en un ambient medieval que cada any compte amb una millor escenografia. “Enguany hem doblat lo número de escuts que teníem, ara ja en tenim més de cent repartits per tot lo poble i la gent continue demanant-ne més”, va assenyalar Barberá.

En resum, la XIII Fira del Vi i el VIII Mercat Medieval de Queretes van ser tot un èxit tant a nivell de participació com per el bon desenvolupament de totes les activitats programades. “Tot ha anat rodat. Ha fet molt bon temps, hem tingut molts expositors i molta gent. Jo diria que més gent que en anteriors edicions”, va tancar l’organització.

Més informació: |