Rubalcaba recolza a Ximo Puig en la cloenda del congrés que ha portat al morellà a ser el líder del socialisme valencià

comarquesnord.cat . Alacant . diumenge, 1 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba va ser l’encarregat de tancar el 12é Congrés del PSPV a Alacant que ha escollit a Ximo Puig com a nou líder dels socialistes valencians. Tots dos entrarien junts a la sala central del Paranimf de la Universitat d’Alacant rebent mostres d’afecte per part dels assistents. Un acte es va endarrerir per un petit mareig de Puig. La cloenda va servir per presentar la nova executiva del partit, que va obtenir un 65,73% de vots a favor dels delegats i delegades a la cita congresual.

Una de les notes destacades per a la comarca, és que el cinctorrà Josep Gisbert formarà part de l’organ directiu del PSPV encarregant-se d’una secretaria per a pobles menuts i comarques. Ximo Puig seria un dels darrers en pujar a l’escenari i seure amb els companys de la nova executiva en la que ell està al capdavant. També destacar que l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena deixa de ser president del PSPV agafant el relleu Maria Teresa Sempere.

Ximo Puig obriria la part dels discursos, centrant l’inici en la nova etapa entre PSPV i PSOE. Per a Puig aquest Congrés servirà per a reiniciar una etapa en el partit, estant molt orgullós del passat per seguir avançant. El nou líder del socialisme valencià va acabar agraïnt el suport i que ara toca fer molt més per fer l’alternativa real per governar la Generalitat.

Alfredo Pérez Rubalcaba tancaria l’acte de cloenda per recolzar al nou secretari general. En primer lloc va fer menció a l’esglai de Puig -que va sofrir un mareig fruit del cansament- i el ben atés que va estar per membres del partit que són metges així com el poc cas que els va fer per l’enèrgic discurs que va oferir a l’auditori. El líder del PSOE felicitaria a Puig i va donar compte de que coneix molt bé la situació a la Comunitat.

Per a Rubalcaba este no ha de ser un congrés més del PSPV, sinó el que port l’alternativa progressista a la Comunitat Valenciana i que treballarà colze a colze amb la nova direcció del partit socialista a València.

Puig en el seu moment va recolzar a Carme Chacón, rival de Rubalcaba per la secretaria general del PSOE. Finalment guanyaria aquest últim. Però en la cloenda del diumenge es va veure que comença una nova etapa de treball entre PSOE i PSPV, entre Rubalcaba i Puig.

Més informació: | | | |