Uns 50 morellans van viure a Alacant l’elecció de Ximo Puig

comarquesnord.cat . Alacant . diumenge, 1 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Moltes línies es podrien omplir per fer una valoració política del que va ser el 12è Congrés del PSPV ‘La decisió de futur’ en el que es va escollir a Ximo Puig com a nou secretari general dels socialistes valencians. Alguns van guanyar, altres van perdre… en definitiva, els delegats i delegades van tenir la última paraula, mentre que Puig i el seu equip la legitimitat per composar la nova executiva des de que es va conèixer el resultat de les votacions el dissabte un poc després de les dos de la vesprada.

El que costa més és parlar dels sentiments i de la valoració humana que van viure els que van estar allí. Aliens als moviments estratègics de portes en dins, estava un grup d’uns 50 morellans, d’edats diferents, que van estar a Alacant per no perdre detall de l’esdeveniment: no eren tots militants del PSPV. Van recórrer més de 350 quilòmetres per recolzar a Ximo, creuant de punta a punta la Comunitat Valenciana, i esperar la notícia més desitjada per ells: que fóra escollit secretari general. Molts d’ells ja van estar fa quatre anys a València quan Puig va perdre per 20 vots front a Alarte. Una bona representació es va traslladar el mateix divendres. Una jornada en la que van patir els retards que van fer que el primer dia de Congrés s’allargués fins quasi les tres de la matinada.

El dissabte es notava la barreja de sensacions, així com va créixer el grup amb més morellans que no es van voler perdre la cita. Per no perdre detall i poder estar dins de l’auditori en el moment dels discursos, matinarien i agafarien lloc a la cua a l’exterior del Paranimf de la Universitat d’Alacant. Una vegada dins van seguir en atenció les paraules de Puig cap als delegats i delegades en primer lloc, aplaudint en moltes ocasions durant la intervenció. Després seguirien també el que va dir l’exsecretari general, Jorge Alarte.

Els nervis serien evidents en el moment de la votació. La majoria de membres de l’expedició no van poder estar dins de l’auditori mentre els delegats i delegades exercien el seu dret a vot. D’altres no van marxar de l’interior i van poder anant veient com entraven a la sala de votacions. A les 14:30 hores, eixiria de la sala de votacions el cap de campanya de Ximo Puig, l’ex-alcalde de Gandia, José Antonio Orengo, donant la bona nova i que el morellà havia guanyat per un ample marge de vots. Els nervis es van transformar en alegria perquè aquesta vegada sí, el primer edil i també president de l’agrupació local de del PSPV havia guanyat la secretaria general del partit, un fet històric per a Morella i la comarca. Els moments més intensos es produirien quan el Congrés va fer oficial els resultats anunciant el més del 60% de recolzaments cap a Puig i escoltar les seues primeres paraules com a líder dels socialistes valencians.
Els morellans presents van ocupar els dos laterals de la zona de convidats. El propi Puig llançaria salutacions des de baix per agrair el suport.

L’emoció explotaria quan es va donar per acabada la proclamació i el nou secretari general va eixir al hall del Paranimf on es va trobar amb la seua família, entre els que es trobaven la seua dona, Amparo Panadero, vinguda expressament de la República Dominicana on està treballant durant quatre mesos, i poc després amb la resta de l’expedició aplegada des dels Ports.

Molts van plorar, la resta ho va fer per dins per els sentiments que es van ajuntar en eixe instant. Significatiu com ja vam comentar l’abraçada entre Ximo Puig i Rhamsés Ripollés i els crits “alcalde alcalde que van corejar els que estaven allí, i com Puig senyalava a l’actual tinent d’alcalde que seria el substitut natural com a primer edil.

La foto de família també il·lustrava l’alegria del grup. El diumenge, després de poques hores de son, no es van voler perdre la cloenda. De nou farien cua i de nou van patir els retards habituals d’este tipus d’esdeveniments. A mes, patirien per l’estat de Ximo quan els van dir que havia patit un petit desmai, però es tranquil·litzarien quan els van dir que va ser sols un esglai. Pràcticament a les 15 hores farien entrada Puig i Rubalcaba rebent l’ovació del públic.

Els morellans no van perdre moviment de la presentació de l’Executiva i celebrarien la inclusió del cinctorrà Josep Gisbert en l’òrgan de direcció, així com dels discursos de l’alcalde de Morella i del líder del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba.

Així acabaria el seu Congrés del PSPV que serà un record inoblidable pel que van viure, aconseguint eixa màxima que diu ‘Jo vaig estar allí’.

. Vídeo . Un congrés inoblidable per als morellans assistents

Més informació: | | |