La Fundación Blasco de Alagón deixa de mantenir les instal·lacions esportives de la Fàbrica Giner

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 2 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , , , , ,

El ple ordinari de març de l’Ajuntament de Morella guardava un punt per a les instal·lacions esportives, d’oci i de turisme de la Fàbrica de Giner de Morella. La regidora Maria Rallo feia referència al mal estat de les pistes de tennis, del camp de futbol, de la pista multiesportiva o de les de tennis. A més, afegia l’abandonament del complex hoteler, tancat des de fa 6 anys i amb nul·les previsions de reobertura. Rallo assevera que la Fàbrica de Giner va ser un gran projecte de la Generalitat Valenciana quan estava presidida pel socialista Joan Lerma, un projecte que anava a canviar el futur esportiu i, també d’alguna manera, l’economia de la comarca.

Fins al moment i durant 12 anys, la Fundación Blasco de Alagón ha estat gestionant el complex de la Fàbrica de Giner. Amb la situació econòmica actual, la Fundació ha anunciat que deixa de mantenir les instal·lacions esportives.

Amb este context i davant la possibilitat que els afectats puguen ser els esportistes de la comarca, l’equip de govern ha presentat una moció amb l’objectiu de demanar a la Generalitat Valenciana que garantisca el correcte condicionament de les instal·lacions.

Des del Partit Popular municipal s’afirma que la Fundación ha estat fent front a les despeses de les instal·lacions esportives sense treure cap contraprestació i ara, amb la crisi actual i la reducció del pressupost de l’ens al 50%, la Fundación ja no pot assumir esta despesa.

Des de l’equip de govern s’afirma que ells es dirigeixen a la Generalitat i a la Fundación perquè són els propietaris. Des del consistori no es pot fer front a unes despeses d’unes instal·lacions alienes.

El Partit Popular proposa que l’Ajuntament de Morella intente aconseguir la gestió de les instal·lacions, o algun tipus de subvenció per tal de fer front a unes despeses a les quals, diuen, la Fundación Blasco de Alagón ja no pot fer front.

Finalment, la moció seria aprovada amb l’abstenció del membres del Partit Popular.

. Vídeo . El manteniment de la Fàbrica Giner, a debat

Més informació: | | | | |