La pluja no impedeix la processó de Dijous Sant a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 5 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , ,

Les previsions apuntaven que la pluja cauria durant bona part del Dijous Sant i així ha sigut, però la processó dels Misteris del Dijous Sant de Morella s’ha pogut celebrar, ja que l’aigua ha donat una treva a darreres hores de la vesprada.

D’esta manera, a les nou de la nit, les “curolles” han pogut portar pels principals carrers de la ciutat els coneguts com a “misteris”, elements que fan única aquesta manifestació religiosa morellana. Són elements que es van fer servir o que van tindre el seu protagonisme durant la Passió i mort de Jesús. El gall que havia de cantar tres vegades, la corona d’espines, els claus, la creu… són portats per les diferents “curolles” baix la llum de la lluna plena, sempre present el Dijous Sant.

La tradició de traure en processó els “Misteris” ha estat lligada al compromís de les famílies morellanes que en el seu dia van assumir la responsabilitat de portar un d’aquests elements a les processons.

. Des del segle XIII
En el segle XIII, segons es té constància, els franciscans de Morella ja celebraven aquesta processó de Dijous Sant. Els estatuts de la Cofradia dels Dolors, creada en 1864 indicaven com a fi “donar realç i esplendor a les processons de Setamna Santa” per a conservar, arrelar i propagar aquestes tradicions.

Més informació: | |