‘L’Olivo’ i el ‘Nassareno’ es quedaven a l’església de Vilafranca per falta de peanyers

comarquesnord.cat . Vilafranca . divendres, 6 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , ,

La pluja va ser la gran protagonista de les jornades principals de la Setmana Santa, però no va impedir les processons nocturnes de Vilafranca el Dimecres i Divendres Sant. Això si, en el cas del Dimecres Sant la processó del Calvari va haver de canviar el seu itinerari habitual ja que no es va poder entrar al recinte donades les precipitacions de tota la jornada. Així, el Dimecres Sant la processó va recòrrer els carrers de l’Abadía, Sant Roc, En Pons i pel carrer Major es tornaria a l’Església. Les imatges de l’Olivo i el Nassareno no van eixir finalment al carrer mentre que si ho feia la Dolorosa.

El Dijous Sant vilafranquí no compta amb processó i seria un dia de pluja durant tota la jornada a l’igual que el matí del Divendres Sant. El Vía Crucis del Calvari no es va poder realitzar per l’aigua i era traslladat a l’Església Santa María Magdalena on es feia el recorregut per les 14 estacions de la Passió de Jesucrist.

L’oratge milloraria considerablement en la jornada de Divendres Sant i la processó del Soterrament del Senyor es va poder realitzar amb normalitat i amb el recorregut habitual. Totes les imatges no van poder eixir per falta de ‘peanyers’, quedant-se a l’Església les peanyes de l’Olivo i del Nassareno. Obria la processó la Pietat, seguida de la Dolorosa i el Sepulcre amb les autoritats eclesiàstiques i municipals. Tancava la processó la Unió Musical de Vilafranca interpretant les marxes fúnebres ‘Adoración’, ‘Sueño Eterno’ i ‘Mater Mea’.

L’inestabilitat meteorològica, encara que no va ser suficient per impedir les processons de Setmana Santa de Vilafranca si que les deslluiria un poc, especialment la del Dimecres Sant.

Més informació: | |