Tot i la pluja, la XIV Fira d’Antiguitats de La Freixneda va reunir a nombrosos visitants

comarquesnord.cat . La Freixneda . dissabte, 7 d'abril de 2012 .
Etiquetes: ,

Lo centre del casc històric de La Freixneda va acollir el 7 d’abril la celebració de la XIV edició de la Fira d’Antiguitats, Monedes i Segells que va tornar a omplir els carrers de la vila de veïns i visitants que van observar encuriosits los diferents objectes antics que es podien veure als expositors. Tot i la pluja que va aparèixer al migdia, des de l’organització es fa un balanç positiu de la cita perquè durant el matí el número de persones que es van apropar fins al municipi va ser molt important.

La Fira d’Antiguitats de La Freixneda s’ha consolidat com una de les principals activitats no religioses de la Setmana Santa matarranyenca. D’esta manera, any rere any, la mostra compta amb un major nombre d’expositors. De fet, en esta XIV edició els estands de la fira van arribar fins a les vuit desenes. “Enguany tenim 80 parades de gent de l’ofici, gent coneixedora del tema”, va afirmar Ramón Celma, impulsor de la fira qui també va apuntar que “tenim expositors de molts llocs, de Suïssa, de Bèlgica, d’Anglaterra, d’Andalusia, de Madrid, de Saragossa, de Barcelona, d’Amposta i també gent del poble que ha volgut posar el seu propi puesto”. Lo gran nombre de expositors va fer que l’organització tingués que ampliar el recinte firal per donar cabuda a tots los participants, segons va destacar Javier Adell, alcalde de La Freixneda. En la mateixa línia, Francisco Esteve, president de la Comarca del Matarranya, va destacar que “és una fira en molta participació d’expositors i en la que els visitants poden veure coses que molts d’ells no saben ni que existien”.

Tots aquells que van apropar-se fins a la mostra van poder observar objectes antics i de col·leccionista de tot tipus, des de paquets de tabac de l’època de la II República fins a recipients de marques que ja han desaparegut passant per moltes ferramentes agrícoles utilitzades per els nostres avantpassats. “Tenim tot tipus de materials de col·leccionisme i antiguitats. Si mires bé pots trobar moltíssimes coses interessants”, va explicar Celma.

La coincidència en la Setmana Santa i el bon temps que va fer durant el matí van fer que els carrers del municipi s’abarrotaren ràpidament de persones que voltaven tranquil·lament entre els diferents expositors. “La veritat és que durant lo matí vam tindre una gran afluència de gent i es va crear un molt bon ambient”, va explicar Adell, qui va afegir que “cap allà a la una i mitja va començar a ploure, molt poquet, però suficient per a molestar als visitants i als expositors que van començar a retirar. Això va fer que la tarde no fos tant intensa com lo matí”. Tot i la pluja, des de l’organització de la cita, van fer una valoració totalment positiva. “La veritat és que la fira s’ha consolidat moltíssim i estem molt contents, fem una anàlisi totalment positiva”, va dir l’alcalde del municipi. En lo mateix sentit, Celma va manifestar que “després de tot l’esforç que s’hi pose per part de tots, es una satisfacció que la fira tingue tanta repercussió”.

. Fotogaleria . XIV Fira d’Antiguitats de La Freixneda

Més informació: |