Vilafranca celebra el diumenge de Pasqua de Ressurrecció

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 8 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

Sol, vent i baixes temperatures en la jornada del Diumenge de Pasqua de Ressurrecció a Vilafranca. A les 10 i mitja del matí començava la missa del Diumenge de Pasqua a l’Església Santa María Magdalena en la jornada més important de l’any per al catolicisme. Una celebració en la que s’aprofitava per batejar a dos xiquets de Vilafranca nascuts als darrers mesos. Júlia i Andrés rebien el bautisme en aquest dia tant especial.

Seguidament s’iniciava la processó de ‘l’Encontre’ entre Jesucrist i la Verge en el matí del Diumenge de Ressurrecció. La Verge eixia per la part baixa de l’Església recorrent els carrers En Pons i Major, mentre que Jesús Ressucitat ho feia per la Plaça de l’Església, recorrent els carrers Abadía i Sant Roc. ‘L’Encontre’ entre els guions, banderes i les dues imatges tenia lloc a la Placeta de Baix amb les tradicionals salutacions que es realitzen en aquesta processó. A la mateixa també participava la Unió Musical de Vilafranca interpretant la marxa processonal ‘Sant Roquet’ del director de la banda, Pau Monfort.

Una vegada tancats els actes religiosos de la Setmana Santa tenia lloc el tradicional concert de pas-dobles de la Unió Musical de Vilafranca a la Placeta de Baix i que congregava al públic que eixia de l’Església i a molts turistes que han visitat el casc antic de Vilafranca durant aquestes jornades. La formació dirigida per Pau Monfort interpretava els pas-dobles ‘Castelló en Festes’, ‘La Dolores’, ‘La Cruz’, ‘Niño de Jerez’ i ‘ Peña Taurina Vitoriana’. Amb l’actuació de la Unió Musical de Vilafranca es posava el punt i final als actes del Diumenge de Pasqua de Ressurrecció al municipi.

Més informació: | | | |