Les Comarques demanaran a Aragó que destini la part del PDR que li correspon

comarquesnord.cat . Matarranya . dimarts, 10 d'abril de 2012 .
Etiquetes:

Lo conjunt de les Comarques del Baix Aragó demanaran a la DGA que mantingue la partida pressupostària prevista als Plans de Desenvolupament Rural Sostenible (PDR) després de que el Ministeri d’Agricultura del Govern d’Espanya no hagi pressupostat partida alguna per a l’exercici 2012. D’esta forma, los Consells Comarcals volen que el Govern d’Aragó aporto el 50 per cent del capital corresponent a l’exercici 2012 (que és la seua part) i d’esta forma se segueixi treballant en los projectes del PDR.

De fet, fa una setmana escaig, lo conseller de Política Territorial i Interior del Govern d’Aragó, Antonio Suárez, va assegurar que l’executiu aragonès “té reservada una partida per donar compliment als Plans de Desenvolupament Rural (PDR’s) i que estos diners, independentment del que faci l’Administració General de l’Estat, s’invertiran”. Així es va manifestar Suárez a l’espera de conèixer els detalls dels Pressupostos Generals, que una vegada coneguts, demostren la retallada de les partides en lo Pla PDR.

. L’origen
Les declaracions del ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Govern d’Espanya, Miguel Arias Cañete, on deia que el Pla de Desenvolupament Rural era un fracàs, ja auguraven un pressupost ‘eixut’ per a estos plans. Una vegada coneguts los pressupostos del Ministeri de Medi Ambient, se sap que enguany Espanya destinarà 28 milions d’euros als PDR, davant los 200 milions d’euros de l’any passat, lo que suposa una caiguda de més del 85 per cent en este afer.

D’esta forma, perillen alguns dels projectes més importants previstos a la Comarca del Matarranya, com són la planta dels alpetxins (o el tractament de la ‘sansa’) o la línia residual de l’escorxador del Matarranya, que és una de les instal·lacions del teixit agrari i ramader de la comarca on hi treballe més gent. Al marge dels Plans PDR (que aporten Govern d’Aragó i Govern d’Espanya al 50 per cent cadascú), lo Consell Comarcal del Matarranya també ha demanat que els Fons Especials d’enguany tinguen en compte al seu territori i es destinon a l’adaptació de les granges a la nova normativa europea.

Més informació: