Rhamsés Ripollés considera que “el Pla d’Ajust per als pagaments el tindrien que fer les comunitats”

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 11 d'abril de 2012 .
Etiquetes: ,

El primer tinent d’alcalde i regidor d’hisenda de l’Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, ha criticat el Pla d’Ajust del Reial Decret Llei 4/2012, del Govern. L’edil lamenta “el poc de temps que han tingut els ajuntaments per a elaborar-ho” i a més considera que “el primer Pla d’Ajust que havia d’haver fet el Govern és el d’exigir a les comunitats autònomes que paguen el que deuen als ajuntaments”. Segons Ripollés, “si la Generalitat Valenciana ens pagara avui, l’Ajuntament de Morella també pagaria demà a tots els seus proveïdors i no tindria obligacions pendents”.

El regidor també indicava que “els ajuntaments estem fent un gran esforç per presentar tota la documentació i informar del pla i que així els nostres proveïdors puguen cobrar”. Els creditors podran sol·licitar l’adhesió a este procediment de forma telemàtica o presencial. El consistori ha habilitat un espai a la pàgina web institucional per a explicar totes les accions que han de dur a terme els interessats per a acollir-se a esta fórmula de finançament. La data límit per a realitzar el tràmit on line o registrar els documents necessaris a les oficines municipals és el 22 d’abril.

Ripollés també recordava que “este pla impositiu del Govern no li eixirà gratis a les arques municipals, ja que haurem de fer front a uns interessos del 5%”. El tinent d’alcalde també assenyala que “els ajuntaments són l’última cadena de l’eslabó de les administracions i no pot ser que els que siguen les que acaben finançant a les administracions superiors”. La quantitat que presenta el consistori i totes les empreses municipals ascendix a 1,5 milions d’euros, mentres que el deute que manté la Generalitat amb l’Ajuntament és d’ 1,4 milions.

Més informació: |