Es repara el mur dels llavadors de les Fonts del Llosar

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 12 d'abril de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Vilafranca ha realitzat als darrers dies una sèrie de millores als llavadors de les Fonts del Llosar que s’han centrat en la reparació del mur posterior d’aquesta instal·lació. Fa tres anys es va acometre la rehabilitació integral d’aquestos antics llavadors on van a parar les aigues sobrants de l’abeurador de la font. En aquella oportunitat es va arreglar tota la teulada, canviant-se les vigues antigues per unes altres noves també de fusta i s’acondicionaven els murs tant interna com externament. Sembla que a la part inferior, on s’enclava l’estructura d’aquestos llavadors hi ha molta terra i de vegades es produeixen moviments que poden fer cedir-la minimament. S’havia obert una gran esquerda a la paret que ha estat tapada completament i s’ha refet la part posterior d’aquestos llavadors. Les goteres que cauen de la teulada quan plou van a parar a terra i es filtra en la zona on s’havia produit l’esquerda.

Ara ja ha quedat totalment reparat de cara a un cap de setmana amb molta activitat a les Fonts del Llosar com és sempre el de la ‘Brena de Sant Vicent’. El consistori vilafranquí ha actuat als darrers temps de manera important a les Fonts del Llosar, reparant l’escaló de pedra existent junt als llavadors i que separa la zona de la xopera de la pròpia font. També es podaven l’any passat els xops més grans de les fonts i s’arrancava algún dels arbres que havien mort, sent substituits per xops menuts.

Les Fonts del Llosar son un dels enclaus mediambientals més emblemàtics de Vilafranca i molt visitat per la gent del poble i els turistes a la primavera i l’estiu. La seua proximitat al casc urbà de Vilafranca fa que molts veïns i veïnes utilitzen aquesta zona recreativa amb prou freqüència.

Més informació: