Lo ferm del ‘Pont de Ferro’ de Valderrobres, parxejat una altra vegada

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . divendres, 13 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , ,

La vibració de l’estructura de metall i el rutinari pas de camions i vehicles pesats per Valderrobres ha obligat a parxejar una altra vegada el paviment del ‘Pont de Ferro’. En concret, lo dimarts previ a la Setmana Santa (i aprofitant que s’està treballant en lo reg asfàltic de la carretera de Torrecilla), los operaris de Carreteres van actuar al ferm del ‘Pont de Ferro’ de Valderrobres, posant-hi una capa de reg asfàltic i corregint així les esquerdes que van eixir al paviment en los últims mesos.

De fet, lo trànsit pesant que assumeix a diari la capital del Matarranya és la gran causa del ràpid deteriorament del paviment, que es va estrenar fa poc més d’un any en aquella rehabilitació integral que va patir el ‘Pont de Ferro’. Encara així, la pròpia estructura del pont i la vibració del metall han fet que el desgast hagi estat molt més ràpid, i això fa entreveure que el ferm de l’emblemàtic pont de Valderrobres necessito un manteniment rutinari.

. Una inversió ‘recent’ de 110.000 euros
Lo ‘Pont de Ferro’ de Valderrobres va estrenar a Nadals de l’any 2010 una nova imatge, després que es procedís a la reparació dels nervis metàl·lics, pintat de tota l’estructura i la posterior pavimentació del ferm de la carretera. Estos treballs, impulsats per Obres Públiques del Govern d’Aragó, van estar valorats en 110.000 euros i en ells se va estar treballant durant uns tres mesos. Amb les obres també se van substituir les baranes que van de punta a punta de pont.

Tot i la restauració integral del ‘Pont de Ferro’ de Valderrobres, la reivindicació dels veïns i consistori de la capital del Matarranya, i també dels municipis de la vora, passa per la creació d’una variant. D’esta manera s’evitaria el volum de trànsit que absorbeix Valderrobres, ja que el pas de camions per la capital del Matarranya és pràcticament inevitable, sobretot en aquells trajectes entre els municipis de la zona nord i la zona sud de la comarca.

Més informació: | |