El Gremi d’Arts i Oficis ja té als xiquets de la dansa, i també als Teixidors, Santetes i Miraverges

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 17 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Porten mesos reunint-se i ja tenen molta feina avançada. La junta del Gremi d’Arts i Oficis del 53 Sexenni de Morella la conformen Carlos Felius, Raúl Puig, Javier Ortí, Nacho Ulldemolins, Juanjo Ripollés, Modesto Zapater i Rafael Ripollés. Estos alets treballen de valent per tal de complir amb la tradició i treure al carrer tots els elements dels retaules que li pertoquen. I no en són pocs, posat que este gremi s’encarrega de la dansa d’Arts i Oficis, de la dels Teixidors, del conjunt de Santetes i també de les Miraverges.

A dia d’avui, els components tant de les danses com dels quadres de Santetes i Miraverges els tenen escollits. Un treball que no ha sigut fàcil, posat que s’intenta que els components siguen xiquets del propi gremi. En el cas dels teixidors, i a l’igual que al 52 sexenni, la dansa combinarà a xiquets amb xiquetes.

Els assajos de les dos danses estan a punt de començar, en qüestió de pocs dies. Els joves d’arts i oficis tornaran a recrear diferents professions rememorant anys anteriors. Vorem a l’imprempter, al fuster, ferrer, teixidor, sastre, sabater, cadirer i a l’obrer. Per la seua banda, els teixidors entrecreuaran cintes de colors al voltant d’un pal a ritme de dolçaina i tabal. Entre les dos danses ixiran a ballar 8 per a arts i oficis i 10 per als teixidors, que seran ensenyats pels propis alets del gremi amb alguna col·laboració.

Les Santetes i les Miraverges ja tenen noms propis. 7 joves donaran vida a les Santes Catalina, Elena, Llúcia, Águeda, Bárbara, Cecília i Filomena. Les Miraverges seran de nou les xiquetes que enguany prenen la comunió, amb algunes d’altres anys per no ser-ne suficients; en total 11 xiquetes. Amb quadres i danses a punt, ara els alets planifiquen la resta d’aspectes que engloben els retaules.

Un dels problemes que tenen els alets d’este gremi, a l’igual que ho han tingut els altres, és la falta d’agremiats en comparació a altres Sexennis. La situació econòmica passa factura i, a pesar d’haver congelat les quotes, costa trobar agremiats.

Entre tots i amb l’aportació de cada morellà és com sempre han eixit endavant les festes sexennals. I per les ganes que li posen des de les juntes dels gremis, sembla que enguany no serà menys i el 53 Sexenni tornarà a comptar amb tots els elements.

. Vídeo . El Gremi d’Arts i Oficis treballa per al Sexenni

Més informació: | | |