Rehabiliten la teulada de la Mare de Déu de la Font a poques setmanes de la Rogativa

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimarts, 17 d'abril de 2012 .
Etiquetes: ,

La Parròquia de Pena-roja s’encarregue de la rehabilitació parcial de la teulada de la Mare de Déu de la Font, unes obres que arriben escaig un mes de la Celebració de la Rogativa de Vallibona. Estos treballs, que duu a terme una empresa del municipi, se centren en la teulada principal de l’Ermita de Baix de la Mare de Déu, concretament en la seua ala nord. L’Ermita de Baix és, a més, la que salvaguarda la figura de la Mare de Déu i on peregrinen los vallibonencs durant la Rogativa de cada set anys.

Precisament, estes obres arriben escasses setmanes abans de la celebració de la Festa de Pobles Germans de Pena-roja i Vallibona, i sobretot se deuen al mal estat de la teulada, que feia que entrés aigua al temple quan plovia. Fa uns anys enrere, més concretament quan se va treballar en la rehabilitació de la teulada de l’ermita de dalt (que és propietat municipal), l’Ajuntament de Pena-roja ja va denunciar l’estat delicat de la teulada, que posava en perill l’estructura de l’ermita.

Finalment, i de cara a que la filtració i el deteriorament de l’interior del temple no vagi a més, Parròquia i Arquebisbat s’encarreguen de la rehabilitació de la teulada. L’entorn de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja és, juntament amb l’ermita i el convent de Montserrat de Fórnols, del patrimoni més important del Matarranya, ja que l’Ermita de Dalt està considerada Patrimoni Mundial. Des de Fórnols, però, també han denunciat lo mal estat de l’Ermita de Montserrat, en este cas Bé d’Interès Cultural.

Més informació: |