Fabra: “Durante 2012 y 2013 la Generalitat pagará todo lo que debe a los ayuntamientos”

comarquesnord.cat . València . dijous, 19 d'abril de 2012 .
Etiquetes: ,

El President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, publicava una informació en la xarxa social twitter on diu textualment que “Durante 2012 y 2013 la Generalitat pagará todo lo que debe a los ayuntamientos. El 50% durante este año y el restante el que viene” .

La Generalitat està treballant en un pla de pagaments a entitats locals i col·lectius que es beneficien d’alguna subvenció del Consell perquè el Govern valencià atengue les seues “obligacions” i es puga fer un “plantejament just de despeses i ingressos”.
Així ho ha anunciat el cap del Consell, Alberto Fabra, després de presidir la inauguració del Fòrum d’Ocupació 2012 de la Universitat Politècnica de València en ser preguntat per la reclamació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies perquè el Govern valencià pague els seus deutes a ajuntaments.

Sobre este tema, Fabra ha assegurat ser “conscient” de la situació i ha avançat que la Generalitat “treballa en un possible pla de pagaments que podrà ser efectiu al 50% a final d’enguany i l’altre 50% l’any que ve; per no generar cap problema als ajuntaments”.

El ‘president’ ha recalcat que “clar” que li preocupa este retard en els pagaments i ha agregat que també li preocupa “el fet que la Comunitat Valenciana ha tingut menys recursos, menys ingressos i un mal finançament, la qual cosa ha fet que no pogués atendre les obligacions que tenia amb ajuntaments, col·lectius a través de subvencions i proveïdors”.

En este sentit, ha fet notar que “el tema dels proveïdors es va a solucionar amb la proposta que ha fet el Govern (central) del Pla d’Ajust”. “I ara -ha prosseguit- hem de buscar una solució perquè les entitats locals i col·lectius també puguen veure cobertes aquestes necessitats”.

Fabra ha apuntat que, per mitjà de l’Executiu estatal, els ajuntaments també han pogut pagar a proveïdors però ha reconegut que això “no lleva la responsabilitat” a la Generalitat de “haver d’afrontar les seues obligacions”.

Més informació: |