La Cooperativa explica com adaptar les granges a la nova legislativa

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 19 d'abril de 2012 .
Etiquetes: ,

El sector del porcí es troba immers en un continu canvi, adaptant-se a les exigències del consumidor final. La normativa comunitària regula totes i cadascuna de les fases de la producció dels aliments que consumim i això té repercussions en el primer esgraó de la cadena alimentària, en els productors. El Reial Decret 1135/2002, que regula el benestar en les explotacions porcines, determina quin és el model d’explotació que ha d’existir per a les granges. Els requisits d’este decret han de ser complits abans de l’1 de Gener de 2013. A eixe respecte i per tal d’informar als ramaders de la zona, des de la Cooperativa Comarcal Sant Antoni Abad de Morella s’ha oferit una conferència per explicar quines accions s’han de portar a terme per a complit amb esta normativa.

Els aspectes fonamentals d’esta normativa afecten principalment a l’espai disponible dels porcs en les diferents fases de producció. Des del tipus de sol, l’accés, l’espai per cada animal, l’obligatorietat de poder subministrar aliment suficient a cada gorrina o també la formació del personal que treballa en les explotacions.

El fet d’haver de remodelar les granes suposa una despesa econòmica i això tenint en compte els temps de crisi pels quals travessem, no arriba en el millor moment. De tota manera, en esta xerrada s’ha tractat de tranquil·litzar als ramaders dels Ports perquè les modificacions que hauran d’assumir seran mínimes.

L’objectiu principal d’esta adaptació és el de millorar la qualitat de la carn. Si els animals estan en les condicions òptimes la seua carn tindrà una major qualitat.

En el marc d’esta xerrada també s’ha fet un balanç del complicat moment que travessa el sector porcí. Però des d’un punt de vista allunyat del pessimisme al qual estem acostumats.

Totes les adaptacions a la Llei hauran d’estar preparades abans de començar l’any vinent, abans de l’1 de gener de 2013.

Més informació: |