La Federació de Municipis i Províncies exigeix cobrar el deute de la Generalitat

comarquesnord.cat . València . dijous, 19 d'abril de 2012 .
Etiquetes:

Ja no són sols els ajuntaments governats pel Partit Socialista els que reclamen el que se’ls endeuta per part de la Generalitat. Ara també la Federació de Municipis, controlada pel Partit Popular, s’ha sumat a la denúncia. Són contundents al afirmar que els ajuntaments estan al límit, i que la situació es veu agreujada pels impagaments de l’Administració Autonòmica.

Fins ara els consistoris governats pel PP no havien alçat la veu, malgrat que els problemes derivats dels deutes de la Generalitat els afectaven de la mateixa manera que a la resta. Ara la situació és asfixiant, i la disciplina orgànica que solen tenir les administracions del mateix signe, s’ha deixat de banda, ja que són molts els serveis que s’estan posant en perill.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha fet pública la carta remesa al president de la Generalitat, Alberto Fabra, en la que s’assegura que “la situació econòmica i financera dels municipis valencians es troba al límit” i critica que “les dificultats s’agreugen pel deute de la Generalitat amb els ajuntaments, derivada de l’incompliment dels diferents compromisos adquirits en els últims anys”. S’exigeix, a continuació, el pagament íntegre dels deutes amb els consistoris. Deutes derivats d’acords, convenis, programes, subvencions promeses i aprovades i no transferides, el Pla Confiança i impagaments de serveis no municipals com el manteniment del col·legis i serveis socials. En alguns casos aquests deutes s’allarguen fins quatre anys.

En la carta la federació de municipis també es comenta la difícil situació d’alguns serveis davant les retallades aprovades pel Consell. En aquest cas retrauen la reducció de les aportacions econòmiques de la Generalitat per a l’educació, per a les entitats musicals valencianes i les escoles de musica al seu càrrec, la reducció de beques, la falta de finançament en serveis socials, la retallada a la Llei de Dependència o la reducció de places subvencionables per als centres de dia.

El “Fabra Paga Ja” que veiem ara en les pancartes que pengen als Ajuntaments governats pel PSPV, sembla que s’ha generalitzat.

Més informació: