Forcall visita Sant Marc el 21 d’abril

comarquesnord.cat . Forcall . divendres, 20 d'abril de 2012 .
Etiquetes: ,

Forcall viu amb devoció totes les seves tradicions. Els veïns de la fèrtil vall de la forca que formen el Cantavella, el Calders i el Bergantes, visiten dissabte el Peiró de Sant Marc. Els majorals i encarregats de repartir la prima són enguany els Majorals de Sant Antoni, és a dir, els membres de la Santantonada. El Peiró del Sant Evangelista es situa junt al Puntal de la Mola de la Vila. La reconstrucció d’aquest peironet es va inaugurar en 1991; l´anterior, derruït a la guerra civil, datava de 1841. Dissabte per la tarde des d’allà dalt es beneiran tots els termes.

La següent cita arribarà el 12 de maig. Caminaran un poquet més per que la rogativa els ha de portar a la mola de Saranyana, en terme de la Todolella. Els forcallans pugen a la ermita de Sant Cristòfol després de la Todolella, Cinctorres i la Mata, per a retre homenatge al sant patró dels traginers. La tradició i devoció per aquesta ermita situada en el terme de la Todolella, està documentada ja en 1395.

El cicle el tancaran en Sant Joaquim de la Menadella. Aquesta celebració es va instituir en el XVIII. L’ermita està situada molt a prop del punt més alt del terme de Forcall.

Més informació: |