Els alumnes de cant modern posen sentiment i música als ‘haikus’ japonesos

comarquesnord.cat . Calaceit . dilluns, 23 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’Escola de Música de Calaceit va acollir el passat dissabte 21 d’abril un taller titulat ‘De la poesia al cant’, on alumnes de cant modern del territori van treballar tècniques d’interpretació mitjançant los ‘haikus’ japonesos. Lo taller, impulsat per Raquel Esteve i dut a terme per la psicoanalista argentina i cantant de tangos Alejandra Rifé, va treballar en la interpretació duta a la màxima expressió, buscant el perfil més profund i més íntim dels seus alumnes.

Raquel Esteve, impulsora i alumna a la vegada d’este taller, va explicar que “lo curs se va centrar en buscar aquells ‘haikus’ que expressen com et veu la resta de la gent”. Sobre estes frases van sortir coses molt internes, molt profundes, entrant en la psicoanàlisi. I cap al final del taller, “cadascú s’encarregave de musicar el seu ‘haiku’, per la qual cosa intentàvem expressar el nostre ‘haiku’ i la nostra melodia”, va concretar Esteve, sortint en escena “coses molt profundes i personals”.

Lo taller ‘De la poesia al cant’ va comptar amb la presència d’una desena d’alumnes, una xifra que segons Esteve és “perfecta per fer un grup de treball dinàmic”. Los alumnes de cant modern que porta la professora Raquel Esteve fan, d’una forma regular, tallers de cant on no només se treballe la tècnica vocal i de cant, sinó que també es busquen altres tècniques i iniciatives d’expressió. Este ‘De la poesia al cant’, dedicat a la interpretació del ‘haiku’ n’ha estat un exemple.

Més informació: | |