LA FALSA: “Al Rei de Botswana”

Joan Carles Marcobal . 22 d'abril de 2012 .
Etiquetes: ,

Estimat i apreciat (al menys fins ara) homònim:
Aquesta vegada se n’ha passat prou, tot i lamentar el seu accident li he de dir que no ens ha donat vostè un bon exemple. No és de rebut que estan el país com està vostè se’n vaigue a caçar elefants. Aquesta caça sempre la considero deplorable però amb vostè, ara i ací encara més. De què ens valen les paraules que ens va pronunciar la nit de Nadal si vostè no predica amb l’exemple? No Majestat, no ha actuat bé.

Com li va dir Labordeta al seu palau hi ha republicans que hem estat monàrquics. Jo era un d’ells. Sempre li he reconegut el paper que va ser transcendental en la Transició i el veig com una figura que ha estat essencial per a recórrer el nostre camí a la llibertat i la democràcia. D’ahí que no ens importara en temps de bonança la seua vida… íntima. Però açò no és Botswana Majestat.

Hem conegut dirigents africans i d’altres indrets que, mentre el poble mor de fam, ells s’envoltaven amb luxes. Ací hauria de ser diferent, si la ciutadania s’apreta el cinturó -no sap vostè quant- seria bo que el cap de l’estat tinguera cura de la imatge a donar, encara que només fos per respecte a la població que el manté a vostè i a la seua família.També quin encert que vostè prenga mal el 14 d’abril, un dia de nefast record per a la seua història ancestral. El destí, com al seu avi, li ha jugat una mala passada eixa jornada.

En fi Majestat, recupere’s prompte, ‘ojito’ amb les armes i jugue amb els nets, no ho faigue amb la paciència del poble. I pose’m als peus de la seua dona que és la que manté amb dignitat la Monarquia.

Més informació: |